Όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα στο τραπέζι

Όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα στο τραπέζι

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα με το «βλέμμα» στραμμένο στην έλευση της Τρόικας στην Αθήνα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μία  ημέρα πριν την επίσημη «πρώτη» της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. και εν όψει της έλευσης της Τρόικας στις 15 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., αλλά και τα «καυτά» ζητήματα των απολύσεων, των αποκρατικοποιήσεων και του δημοσιονομικού κενού, αλλά και το «25ευρω» για την είσοδο στα νοσοκομεία που έχει προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στον ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Υγείας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, πρωταρχικός στόχος του κόμματος είναι η απόσυρση της απόφασης, ή η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν βελτίωσή της, ώστε να συμπεριλαμβάνει σειρά εξαιρέσεων, ως προς την καταβολή των 25 ευρώ, για ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ωστόσο, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επιθυμούν την ενίσχυση της κυβερνητικής ενότητας και την εκτόνωση της έντασης που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα προσπαθήσουν να προετοιμάσουν στη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση εν όψει της έλευσης των εκπροσώπων της Τρόικας, οριοθετώντας «κόκκινες γραμμές», όπως τη μη  λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και η προετοιμασία του «εδάφους», ώστε να αναθερμανθεί η συζήτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους με τους πιστωτές.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: «Η Ευρωζώνη δεν διέγνωσε έγκαιρα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας»