Όλοι οι άνθρωποι του Γιάννη Βαρουφάκη

Όλοι οι άνθρωποι του Γιάννη Βαρουφάκη

Ποιοι είναι οι σύμβουλοι του νέου υπουργού Οικονομικών.

Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Πολύ σύντομα, μετά την διεξαγωγή των εκλογών, συγκροτήθηκε μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι τον στηρίζουν ως «δικηγόροι», όπως έχει πει ο υπουργός Οίκονομικών. Ουσιαστικά, το πρώτο τεστ για την εν λόγω ομάδα ήταν το πρόσφατο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ τα ίδια άτομα εργάζονται πυρετωδώς και για τα ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», στους συμβούλους του κ. Βαρουφάκη συμπεριλαμβάνεται η Έλενα Παναρίτη. Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γίώργου Παπανδρέου. Στην ίδια ομάδα βρίσκεται επίσης και ο διακεκριμένος καθηγητής οικονομικών, Τζέιμς Γκάλμπειθ.
Λιγότερο γνωστός αλλά ουσιαστικός συμπαραστάτης του υπουργού μέσα στο Eurogroup της Τετάρτης ήταν ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης. Ο οποίος εκπροσωπεί επίσης την Ελλάδα στο Euroworking Group.

Σημαντική είναι και η συμβολή της «τετράδας» των στελεχών της Lazard. Οι σύμβουλοι αυτοί επελέγησαν έτσι ώστε να «χτίσουν» μέσα σε λίγα 24ωρα τον φάκελο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, εν όψη των κρίσιμων συναντήσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως τονίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ του Βήματος, ακόμη και η άφιξη της Lazard στην Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή. Στις 7 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Οικονομικών επί της οδού Νίκης εμφανίστηκαν ξαφνικά 15 άτομα, άνδρες και γυναίκες με κοστούμια και ταγέρ. Ήρθαν απευθείας από το αεροδρόμιο και αμέσως έπιασαν δουλειά στον 6ο όροφο του υπουργείου. Το γαλλικό περιοδικό «Paris Match», λίγες μέρες αργότερα αποκάλυψε ότι τα στελέχη αυτά ήρθαν στην Ελλάδα με το ιδιωτικό Falcon του Ματιέ Πιγκάς,

Πηγή: huffingtonpost.gr