Όλοι βλέπουν θετικές εξελίξεις, εκτός από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Όλοι βλέπουν θετικές εξελίξεις, εκτός από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τα βάζει με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την επιθυμία του να παρέμβει στις διαπραγματεύσεις.

Φανερά αντίθετος με τις πρωτοβουλίες Γιούνκερ για την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος, είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποδοκίμασε τον πρόεδρο της Κομισιόν, επειδή έσπευσε να «αξιολογήσει» τις προτάσεις που  κατέθεσε η ελληνική πλευρά «ως καλή βάση» πριν την εξετάσουν οι Θεσμοί.

«Δεν πρέπει μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να καλλιεργούν προσδοκίες. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή αξιολόγηση (των προτάσεων) από τους Θεσμούς» είπε ο Σόιμπλε.

Η αναφορά του  φωτογράφισε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μέσω tweet του διευθυντή του γραφείου Martin Selmayr σημείωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις «είναι καλή βάση για πρόοδο στην Σύνοδο Κορυφής».

Ο ίδιος ο Γιούνκερ δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ότι στόχος του είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας, και προσέθεσε ότι όλοι εργάζονται νύχτα μέρα γι’ αυτόν τον στόχο.