Ολυμπιακοί Αγώνες: «Όχι» και στους θεατές στο δρόμο για ποδηλασία και τρίαθλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Όχι» και στους θεατές στο δρόμο για ποδηλασία και τρίαθλο
epa08434884 (FILE) - The Olympic Rings monument in front of the Japan Olympic Committee headquarters in Tokyo, Japan, 24 March 2020 (reissued 21 May 2020). International Olympic Committee President Thomas Bach said on 20 May that the postponed Tokyo 2020 Games shall be cancelled if they cannot be held in 2021 due to the coronavirus pandemic. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δηλητηριάζει τις ημέρες των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Παρότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), αφού αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας, η Covid-19 εξακολουθεί να αναστατώνει τον οργανισμό, εξαιτίας της παραλλαγής «Δέλτα», που απειλεί τον ιαπωνικό πληθυσμό.

Την Πέμπτη (8/7), ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία στο Τόκιο, ενόψει της αύξησης των περιπτώσεων Covid-19. Μια απόφαση που οδήγησε τον υπουργό Αγώνων να αποφασίσει τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Όμως το θέμα δεν τελείωσε εδώ, καθώς σήμερα (9/7) η οργανωτική επιτροπή ζήτησε από το κοινό να μη βρεθεί στην άκρη του δρόμου για να παρακολουθήσει τα αγωνίσματα της ποδηλασίας και του τριάθλου, προκειμένου να περιορίσει τη διάδοση του ιού.

Ως εκ τούτου, δεν θα γίνουν δεκτοί θεατές στο πάρκο Musashinonomori, δηλαδή στο σημείο εκκίνησης των αγώνων ποδηλασίας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για την πορεία του Μαραθωνίου και τα αγωνίσματα βάδην, που θα διεξαχθούν στο Σαπόρο.