Όλυμπος Νάουσα: Το θρυλικό κτήριο της Θεσσαλονίκης άλλαξε χέρια

Όλυμπος Νάουσα: Το θρυλικό κτήριο της Θεσσαλονίκης άλλαξε χέρια

Ποιοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν το πιο γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της πόλης.

Του Κωστή Χριστοδούλου

Το ότι κτήριο στην οδό Νίκης στην Θεσσαλονίκη όπου φιλοξενεί για 60 και πλέον χρόνια το φημισμένο εστιατόριο “Όλυμπος – Νάουσα” θα έβγαινε στο σφυρί από την Eurobank ήταν γνωστό. Σήμερα μάθαμε και ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης.

Με επιστολή που έστειλε προς το επενδυτικό κοινό η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία Grivalia ενημερώνει ότι το κοινό σχήμα της Grivalia Hospitality S.A. με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., πλειοδότησε στον Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. και αφορούσε στην εξαγορά του ακινήτου «Όλυμπος Νάουσα» στην Θεσσαλονίκη. Το προσφερόμενο ποσό ανήλθε στα 5.459.700 εκατ. ευρώ.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ο πλειστηριασμός για το ακίνητο των 621 τ.μ. (σ.σ. στο οικόπεδο μπορεί να ανεγερθεί κτήριο υπέργειας δόμησης έως 2.946 τ.μ.) ήταν με αρχική τιμή τα 4,75 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωση της η Grivalia Hospitality και η Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., πετυχημένη ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα, συμφώνησαν στην δημιουργία κοινού επενδυτικού οχήματος με ποσοστά συμμετοχής 65%-35% αντιστοίχως, με αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης 5 στην Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξή του και την μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής το προσεχές διάστημα, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Πηγή: news247