Ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Ιανουαρίου

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Ιανουαρίου
ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΕΞΟΔΟΣ

Απέναντι στα σενάρια των εκλογών τοποθετούνται στο Μαξίμου αποσυνδέοντας τις περιοδείες του πρωθυπουργού με την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Αντώνης Αντζολέτος

Με περιοδεία σε Ηράκλειο και Λασίθι σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τη σειρά επαφών που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με παραγωγικούς φορείς, αλλά και απλό κόσμο σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει το έργο της κυβέρνησης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται πως οι εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην επαρχία σημαίνουν και την έναρξη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και επισημαίνουν πως πρόκειται για σχεδιασμένες επισκέψεις που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Κύριος στόχος είναι η ανάδειξη του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για την περιφέρεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς στις Μοίρες, ενώ στις 19.30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.
Από την Ηρώδου Αττικού εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «δεν συζητείται ούτε ως αστείο» και πρωταρχικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης. Αυτό που γνωρίζουν καλά, όμως είναι πως η εκλογολογία θα συνεχίσει να «φουντώνει» από τη στιγμή που δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση.

Την ίδια στιγμή θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή την ρητορική, καθώς ζητάει εκλογές τους τελευταίους οκτώ μήνες χωρίς αυτές να έρχονται.

Το βλέμμα από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι στραμμένο στο Euroworking Group ευελπιστώντας πως με το πιθανό «ξεπάγωμα» των μέτρων για το βραχυπρόθεσμο χρέος θα δοθεί ένα πρώτο «πράσινο φως» που θα άρει όλες τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Είναι σαφές πως στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να κερδίσουν κάθε λεπτό που απομένει μέχρι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, καθώς αυτή φαίνεται να είναι η νέα ημερομηνία ορόσημο που έχει τεθεί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο συμβιβασμός, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, είναι μέσα στα πλάνα της κυβέρνησης αρκεί να μην εμπεριέχει νομοθέτηση επιπλέον μέτρων. Η επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη εξακολουθεί να φαντάζει ως η διέξοδος που θα μπορούσε να δώσει τέλος στο νέο θρίλερ που έχει προκληθεί.

Πηγή: news247.gr