Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vantage Towers Greece – 388 εκατ. στη μητρική της Wind

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vantage Towers Greece – 388 εκατ. στη μητρική της Wind

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των Wind και Vodafone που αφορά στη μεταβίβαση της παθητικής υποδομής των κεραιών τους στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Vantage Towers.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της εταιρείας, η Vantage Towers “ολοκλήρωσε την εξαγορά του 38% της Vantage Towers Greece που κατείχε η μητρική της Wind Hellas, Crystal Almond, έναντι 388 εκατ. ευρώ αποκτώντας έτσι συμμετοχή 100% στην εταιρεία”.

Το δικαίωμα προαίρεσης εξαγοράς ενεργοποιήθηκε από την δημοσίευση της πρόθεσης εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο της 24ης Φεβρουαρίου 2021, που συνεπαγόταν ολοκλήρωση της εξαγοράς κατόπιν της παρέλευσης επτά ημερολογιακών ημερών από την εισαγωγή των μετοχών προς διαπραγμάτευση.Επιπλέον, η Crystal Almond (μητρική της Wind) έχει συμφωνήσει ότι μετά την εισαγωγή της Vantage Towers στο Χρηματιστήριο, θα αγοράσει μετοχές της εταιρείας αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Vantage Towers Greece είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία σταθμών βάσης στην Ελλάδα με ένα χαρτοφυλάκιο 5.200 σταθμών βάσης.

Πολυετής συμφωνία

Παράλληλα, η Vodafone Ελλάδας και η Wind Hellas έχουν δεσμευθεί σε πολυετή συμφωνία με την Vantage Towers Greece, αρχικής διάρκειας 8 ετών, με τρεις επιπλέον διαδοχικές περιόδους ανανέωσης, διάρκειας 8 ετών η κάθε μία.

Μεταξύ άλλων, η Vantage Towers Greece θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Vantage Towers είναι ένα εγχείρημα που θα τονώσει τον ανταγωνισμό, θα προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική αγορά και θα την ευθυγραμμίσει με τις σύγχρονες εξελίξεις και τη διεθνή τάση των εταιρειών πύργων στις τηλεπικοινωνίες. Στόχος της Vantage Towers είναι να ενθαρρύνει τις απαραίτητες συνέργειες με σκοπό να «ξεκλειδώσει» αξία, να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των υποδομών της και να αντλήσει κεφάλαια που θα κινητοποιήσουν επενδύσεις μεγαλύτερης έκτασης σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς στην Ελλάδα. Η εταιρεία φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της ανάπτυξης μιας νέας αγοράς: της εκμίσθωσης παθητικών υποδομών στην Ελλάδα που θα έρθει να υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύων, συμβάλλοντας σε μια πιο ψηφιακή Ελλάδα και στην ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών με πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο χάρη στην συνεγκατάσταση υποδομών.

Badrinath: Υλοποιούμε την πλήρη εξαγορά της Vantage Towers Greece

Ο Vivek Badrinath, διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers δήλωσε:«Σήμερα υλοποιούμε την πλήρη εξαγορά της Vantage Towers Greece, την μεγαλύτερη εταιρεία πύργων στη χώρα. Με σημαντικές δεσμεύσεις από δύο ηγετικούς ελληνικούς παρόχους κινητών επικοινωνιών, η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αγορές μας που θα συμβάλλει σε καλύτερη συνδεσιμότητα και μία βιώσιμη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη».

Ο Αθανάσιος Έξαρχος, γενικός διευθυντής της Vantage Towers Greece τόνισε:«Η σημερινή εξαγορά αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την Vantage Towers Greece. Το ισχυρό και κορυφαίο στην αγορά χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 5.000 χώρων στην Ελλάδα υποστηρίζει την επέκταση των ευρυζωνικών συνδέσεων και νέες, καινοτόμες υπηρεσίες με τον πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο».