Ολοκληρώθηκε η πώληση της Globul στην Telenor

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Globul στην Telenor

Σημαντικό βήμα για την αναχρηματοδότηση και την υλοποίηση της στρατηγικής του ΟΤΕ.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταβίβαση στο νορβηγικό όμιλο Telenor του 100% της Cosmo Bulgaria Mobile EAD (Globul) και της Germanos Telecom Bulgaria, μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση της ΟΤΕ ΑΕ, το τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 717 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί την επιχειρησιακή αξία της Globul και ισούται με 6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων για το 2013.

Το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Μιχάλη Τσαμάζ στο Fortunegreece.com

«Σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του ΟΤΕ για την αναχρηματοδότησή του και κίνηση που ενισχύει την αξία του Ομίλου», δήλωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης.

«Με την εισροή του τιμήματος της πώλησης στα ταμεία του ΟΤΕ, επιτυγχάνουμε τη μείωση του δανεισμού μας κάτω από τα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 50% από τις αρχές του 2011. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη δημιουργία θετικών χρηματορροών, παράγοντας που αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων του Ομίλου», συμπλήρωσε ο κ. Μαζαράκης.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του CEO του ΟΤΕ στο Fortunegreece.com

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Globul στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Βουλγαρίας, ο κ. Μαζαράκης πρόσθεσε πως η πώληση αυτή «διασφαλίζει τη συνέχιση της θετικής πορείας της Globul ως μέλος του ομίλου Telenor, ενός ισχυρού και αξιόπιστου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων της».

Η Globul, που ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Ιούλιο του 2001, αριθμεί σήμερα 4,6 εκατομμύρια πελάτες και κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, όπου σήμερα δραστηριοποιούνται 3 πάροχοι. Το 2012, τα έσοδα της GLOBUL ανήλθαν σε 377,6 εκατ. ευρώ, η κερδοφορία EBITDA έφτασε τα 135,4 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 35,9%.