Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου το βασικό σενάριο – Αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου το βασικό σενάριο – Αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού

Κλείδωσαν οι πρόωρες εκλογές στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, πιθανότερη ημερομηνία η 20η Σεπτέμβρη. 

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες. Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες και εν συνεχεία θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στόχος του πρωθυπουργού είναι μέχρι τη Δευτέρα να έχει ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για την απόφασή του για πρόωρες εκλογές – πλην του Β. Μεϊμαράκη τον οποίον αναζητεί.

Στο μεταξύ συνεδριάζει αύριο, νωρίς το απόγευμα, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις .