Ολοκληρώθηκε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι

Ολοκληρώθηκε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι
Οι τάφοι του πατέρα και της μητέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Βασιλιά Παύλου και Βασίλισσας Φρειδερίκης, στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι, κοντά στην Αθήνα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023. Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Αυτό αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε, σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: REUTERS
Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του    

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό του έφτασε λίγο μετά τις 15:00 στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την αυτοκινητοπομπή περίμενε πλήθος κόσμου στην είσοδο των κτημάτων Τατοΐου.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στο Τατόι σε όσους δεν είχαν πρόσκληση.

Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με ψαρικά, ως είθισται στην Ελλάδα.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς – μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ: