Ολοκληρώθηκε η θητεία του Στιβ Βρανάκη ως επικεφαλής δημιουργικού της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Στιβ Βρανάκη ως επικεφαλής δημιουργικού της κυβέρνησης
Ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης, Steve Vranakis, παρουσιάζει τη στρατηγική στην οποία βασίστηκε η φετινή καμπάνια, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020 στο CINE ΑΙΓΛΗ στο Ζάππειο, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020. Την εκδήλωση προλόγισε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και για την παρουσίαση μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την παρουσίαση θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα. Η CEO της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, μίλησε για τη φιλοσοφία της καμπάνιας και τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποδεσμεύεται από σήμερα και θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα. Σε εθελοντική βάση και αμισθί θα συνεχίσει να κατέχει τον τίτλο του CCO για την Ελλάδα και θα συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Steve Vranakis, ολοκλήρωσε με επιτυχία την ενός έτους θητεία του ως επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer – CCO) της Ελληνικής Κυβέρνησης, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στη χώρα μας ως ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ανακοινώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Vranakis και η ομάδα του στο Enterprise Greece, ένα επιτυχημένο μείγμα νέων επαγγελματιών και έμπειρων ειδικών, παρέδωσαν με επιτυχία τη στρατηγική, το επικοινωνιακό αφήγημα, το branding και τον πλήρη οδηγό εφαρμογής μαζί με τα βασικά εργαλεία για την επανατοποθέτηση της εικόνας της χώρας (Repositioning Greece) που θα παρουσιαστεί αργότερα το 2021 λόγω της συγκυρίας με την πανδημία του COVID-19.

Καθώς ολοκλήρωσε την αποστολή του, ο κ. Vranakis θα αποδεσμευτεί την 1η Δεκεμβρίου 2020 και θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο άλλωστε προήλθε. Σε εθελοντική βάση και αμισθί θα συνεχίσει να κατέχει τον τίτλο του CCO για την Ελλάδα και θα συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό σε θέματα που σχετίζονται με το δημιουργικό, το σχεδιασμό, το branding, την καινοτομία, την τεχνολογία και την αειφορία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ευχαριστεί τον κ. Vranakis για την εξαιρετικά πολύτιμη προσφορά του, ο οποίος αφήνοντας την υψηλόβαθμη θέση του στην Google ως Executive Creative Director και επικεφαλής του Google Creative Lab, υπηρέτησε την πατρίδα μας τόσο ως επικεφαλής του Repositioning Greece όσο και με την ενεργό συμμετοχή του σε άλλα σημαντικά έργα, όπως μεταξύ άλλων το GreeceFromHome και Greek Summer του Υπουργείου Τουρισμού, το Andros Sandbox του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, το Work from Crete και Work from Greece για την προσέλκυση «Ψηφιακών Νομάδων» στην Ελλάδα και το Grentry, αλλά και το προωθητικό βίντεο για τον ιστότοπο gov.gr.