Ολοταχώς προς Brexit στις 31 Ιανουαρίου: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το σχετικό νομοσχέδιο

Ολοταχώς προς Brexit στις 31 Ιανουαρίου: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το σχετικό νομοσχέδιο
epa07956205 A Brexit Now flags flys outside parliament in London, Britain, 28 October 2019. British Prime Minister Boris Johnson is awaiting today's vote at parliament on his general election motion. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πράσινο» φως έδωσαν 330 Βρετανοί βουλευτές έναντι 231 που ψήφισαν κατά στο νομοσχέδιο περί της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ, που σηματοδοτεί το αποφασιστικότερο βήμα των τελευταίων τριάμισι ετών προς την υλοποίηση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη αργά το απόγευμα μετά από την ολοκλήρωση και της τρίτης ημέρας της αναλυτικής συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το νομοσχέδιο θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στη Βουλή των Λόρδων, απ’ όπου χρειάζεται να λάβει το τελικό πράσινο φως για να γίνει νόμος του κράτους.

Αν, ωστόσο, οι λόρδοι υπερψηφίσουν κάποια πρόταση τροπολογίας, τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να επιστραφεί για συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πριν από την υλοποίηση του Brexit στο τέλος του μήνα θα απαιτηθεί και η συναίνεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο Mπόρις Τζόνσον θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Μπαίνει επίσης τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, οι οποίοι έριχναν βαριά σκιά στην οικονομία της το τελευταίο διάστημα.