«Ομάδα δράσης» για την ενίσχυση του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα

«Ομάδα δράσης» για την ενίσχυση του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα

Βήματα διεύρυνσης των σχέσεων των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

Τη δημιουργία «Task Force» για τη διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό, αποφάσισαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον νέο πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα Ζου Σιαολί, κατά τη συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η διοργάνωση ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού. Στο «Συμπόσιο», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στο 2014, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τον χώρο του τουρισμού, σε Ελλάδα και Κίνα.

Διαβάστε ακόμη: Περισσότεροι Σκανδιναβοί τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν η χορήγηση visa στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Στο θέμα αυτό, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις ενέργειες της Ελλάδας για την επίσπευση και την απλούστευση των διαδικασιών εισόδου για τους επισκέπτες τρίτων χωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της παροχής διευκολύνσεων στους Κινέζους τουρίστες. Συγκεκριμένα, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε, ότι θα αναρτηθούν ειδικές πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της πιστοποίησης των ξεναγών για Κινέζους τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ