Omega: Επίσημος χρονομετρητής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Omega: Επίσημος χρονομετρητής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Για 26η φορά η εταιρεία ρολογιών μετρά ρεκόρ και ολυμπιακές επιδόσεις.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 σηκώθηκε η αυλαία της Τελετής Έναρξης των πολυσυζητημένων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi 2014. Την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη μεγάλη στιγμή είχαν αναλάβει εννέα μεγάλα Ρολόγια Αντίστροφης Μέτρησης της OMEGA που είχαν στηθεί σαν εντυπωσιακές, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις σε εννέα σημεία στη Ρώσικη επικράτεια, μετρώντας με ακρίβεια τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα μέχρι την έναρξη της μεγάλης γιορτής όπου η OMEGA αναλαμβάνει και πάλι το ρόλο της σαν Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων, για 26η φορά από το 1932. Τον ίδιο ρόλο η μάρκα θα επαναλάβει και στις 7 Μαρτίου, στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες.

Το 1936, όταν η OMEGA ανέλαβε το ρόλο του Επίσημου Χρονομέτρη για πρώτη φορά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Garmisch-Partenkirchen της Γερμανίας, η αποστολή της ήταν ένας και μοναδικός τεχνικός εξοπλισμένος με 27 χρονόμετρα OMEGA που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρονομέτρηση του κάθε αγωνίσματος. Από τότε, μέσα σε αυτά τα 75 χρόνια, η εταιρεία εμπλούτισε την παράδοσή της σε καινοτομίες κατασκευάζοντας και παρουσιάζοντας μερικές από τις  πιο προωθημένες τεχνολογίες στην αθλητική χρονομέτρηση.

Μία παγκόσμια πρεμιέρα για την OMEGA: το Measurement Unit
Η OMEGA παρουσίασε για πρώτη φορά στο Sochi μία νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στους αγώνες bobsleigh. Το Measurement Unit είναι ένα σύστημα που εγκαθίσταται επάνω σε κάθε έλκηθρο του bobsleigh και συγκεντρώνει σημαντικές πληροφορίες για την ταχύτητα και την επιτάχυνση κατά τη διάρκεια της κούρσας, οι οποίες είναι αυτόματα διαθέσιμες στους αγωνιζόμενους, στις ομάδες τους αλλά και στους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Το Σύστημα Ηλεκτρονικής Εκκίνησης
Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Vancouver παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό «πιστόλι» εκκίνησης, κάτι που είχε συζητηθεί πολύ και αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι ανάλογο ενδιαφέρον. Μία κατακόκκινη συσκευή που δεν θυμίζει σε τίποτα το παραδοσιακό πιστόλι τύπου γουέστερν που χρησιμοποιούσαν στην εκκίνηση των αγώνων. Η νέα συσκευή μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας και δικαιολογημένα είναι ένα από τα δημοφιλή νέα hi-tech συστήματα της OMEGA.

Snowgate: η Πύλη Εκκίνησης
Οι Αλπινιστές σκιέρ αυτών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινούν τις διαδρομές τους μέσα από μία πύλη εκκίνησης με το όνομα «Snowgate». Η νέα αυτή τεχνολογική καινοτομία της OMEGA εξασφαλίζει ότι το τίναγμα της εκκίνησης για κάθε σκιέρ ενεργοποιείται όταν η μπάρα βρίσκεται ακριβώς στην ίδια γωνία για όλους τους αγωνιζόμενους.

Συλλεκτικά αναμνηστικά ρολόγια περιορισμένης κυκλοφορίας για τους αγώνες Sochi 2014
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα δημοφιλή και τόσο ξεχωριστά αναμνηστικά ρολόγια που κυκλοφορεί η OMEGA σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, για να τιμήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το Sochi 2014, η μάρκα δημιούργησε σπέσιαλ εκδόσεις των μοντέλων της Seamaster Planet Ocean. Τα OMEGA Seamaster Planet Ocean «Sochi 2014» κυκλοφορούν σε γυναικεία και αντρικά μεγέθη, και μόνο σε περιορισμένο αριθμό 2.014 κομματιών το καθένα.