Όμιλος ΕΛΠΕ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πενταετής ομολογιακή έκδοση

Όμιλος ΕΛΠΕ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πενταετής ομολογιακή έκδοση

Ο πρόεδρος του ομίλου Στάθης Τσοτσορός σημείωσε ότι η διαδικασία αποτέλεσε ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα πενταετής ομολογιακή έκδοση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση υπερκαλύφθηκε από Έλληνες και ξένους επενδυτές και το επιτόκιο διαμορφώνεται γύρω στο 5%.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ ο πρόεδρος του ομίλου Στάθης Τσοτσορός επισημαίνει ότι η εξέλιξη αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την εταιρία και την ελληνική οικονομία. Επίσημη ενημέρωση για το επιτόκιο και το ύψος των κεφαλαίων που θα αντληθούν αναμένεται αργότερα, μέσα στην ημέρα.

Οι νέες ομολογίες με την εγγύηση των ΕΛΠΕ θα εκδοθούν από τη θυγατρική εταιρία HELLENIC PETROLEUM FINANCE και αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά υφιστάμενων ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 8% και λήξη τον Μάιο 2017 πριν τη λήξη τους, καθώς και για την αποπληρωμή υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεών του.

Παράλληλα υλοποιείται η εξαγορά υφιστάμενων ομολογιών συνολικού ποσού εκδόσεως 500.000.000 Ευρώ και τρέχοντος υπολοίπου 489.932.000 Ευρώ σύμφωνα με την πρόταση των ΕΛΠΕ που προβλέπει την καταβολή στους κατόχους των Ομολογιών, σε μετρητά, ποσού 1.035 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας Υφισταμένων Ομολογιών , πλέον δεδουλευμένων τόκων.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην στρατηγική του ομίλου για μείωση των δαπανών και άντληση φθηνότερων κεφαλαίων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.