Όμιλος ERGO: Ως το τέλος του 2017 η συγχώνευση με την ATE Ασφαλιστική

Όμιλος ERGO: Ως το τέλος του 2017 η συγχώνευση με την ATE Ασφαλιστική
epa04696590 A company flag flies outside the Ergo headquarters prior to the balance press conference of the Insurance group, in Duesseldorf, Germany, 09 April 2015. EPA/ROLF VENNENBERND

Μέρος των συνολικών επενδύσεων του ομίλου που ανέρχονται σε άνω του ενός δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Στόχος του ασφαλιστικού ομίλου της ERGO, είναι η ολοκλήρωση της ουσιαστικής συνένωσής του με την ATE Ασφαλιστική μέχρι το τέλος του 2017 (η συμφωνία εξαγοράς από τη Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2016) ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ERGO Ασφαλιστικής στην Ελλάδα, Θεόδωρος Κοκκάλας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ο κ. Κοκκάλας επισήμανε ότι η επένδυση της ERGO στην Ελλάδα, θυγατρική της Munich, δείχνει ότι ο Όμιλος πιστεύει στις προοπτικές της Ελλάδος και ειδικότερα της ασφαλιστικής αγοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και καμία ανησυχία, ή ότι η επένδυση – όπως και κάθε επένδυση – δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Ο κ. Κοκκάλας έδωσε πάντως έμφαση στην σταθερότητα που υπάρχει στο εποπτικό επίπεδο στην ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, η οποία πηγάζει όπως τόνισε, και από το γεγονός ότι η αγορά αυτή βρίσκεται κάτω από την κοινούς ευρωπαϊκούς εποπτικούς κανόνες

Ο κ. Κοκκάλας τόνισε ότι η ERGO κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια να βρεθεί από την 24η θέση που κατείχε στις γενικές ασφάλειες, στην τρίτη θέση – και στόχος της είναι να κρατήσει αυτή την ηγετική θέση, ταυτόχρονα με την σταθερή της κερδοφορία και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι μέρος των συνολικών επενδύσεων του ομίλου που ανέρχονται σε άνω του ενός δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα, και ειδικότερα στον τομέα του digital.

Επισήμανε επίσης, ότι ο όμιλος της ERGO δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και για τον τομέα Υγείας στη χώρα μας. Σχετικά δε, με την αποκλειστική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για την διάθεση προϊόντων γενικών ασφαλειών από το δίκτυο της τράπεζας (που έγινε το 2009 με 11ετή διάρκεια) ο κ. Κοκκάλας ανέφερε πως συνεχίζεται κανονικά και σε πολύ καλό κλίμα.