Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: «40 Χρόνια Πρωταγωνιστές στην Ελληνική Υγεία»

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: «40 Χρόνια Πρωταγωνιστές στην Ελληνική Υγεία»
Με όραμα, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συνεχείς επενδύσεις, αναβαθμίζουμε την υγεία στην Ελλάδα και προάγουμε την ελληνική Ιατρική.  

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος – CEO

Το 2024 κλείνουμε τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της ελληνικής Υγείας. Το ορόσημο αυτό μας βρίσκει σε δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Είμαστε ο μόνος πλέον ελληνικός όμιλος Υγείας στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ο μόνος εισηγμένος όμιλος υγείας και ο μόνος στρατηγικός και μακροχρόνιος πόλος σε μία εποχή που στην ελληνική υγεία προσπαθούν να αποκομίσουν μεγάλες υπεραξίες βραχυπρόθεσμου ορίζοντα ξένοι επενδυτές (private equity funds). Είμαστε και θα είμαστε οι πρωταγωνιστές στην ελληνική Υγεία, συνεχίζοντας να κάνουμε όλα όσα χρειάζεται για να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά προς όφελος της ελληνικής ιατρικής, της τεχνολογίας και της επιστήμης, και πάνω από όλα του κόσμου που καθημερινά μας εμπιστεύεται το πιο πολύτιμο αγαθό του.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κλείνει σαράντα χρόνια προσφοράς και πρωτοπορίας, έχοντας συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, μέσα από τη διαρκή επένδυση σε ιατρική τεχνολογία και τεχνογνωσία αιχμής, σε κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό, Brain Gain και συνεχή εκπαίδευση, καθώς και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον κλάδο.

Έχοντας βάλει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα του Ομίλου μας, στη νέα χρονιά θα έχουμε μία σειρά από μεγάλους σταθμούς και ορόσημα. Στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η ανάληψη της διαχείρισης του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου της Κύπρου, της Πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό, με 550 άτομα προσωπικό και 180 κλίνες. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζουμε στις αρχές του έτους, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ένα νέο ολόκληρο νοσοκομείο − μία υπερσύγχρονη ογκολογική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη με τεχνολογίες αιχμής, με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους και θεραπείες, τα καλύτερα διαγνωστικά συστήματα και όλο το φάσμα της τεχνογνωσίας: από την πρόληψη και τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και την ίαση. Βασιζόμενοι, πάντα, στις λιγότερο επεμβατικές μεθόδους και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και καταπόνηση για τους ασθενείς, το νέο αυτό κέντρο θα αποτελέσει, διεθνώς, σημείο αναφοράς και κέντρο αριστείας. Επιπλέον, μέσα στο 2024 θα ανακοινώσουμε μία σειρά από επενδύσεις και έργα που θα δώσουν το στίγμα για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μίας αντίστοιχης ογκολογικής μονάδας στην Αθήνα, ενώ, παράλληλα, είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για να γράψουμε και νέες σελίδες στην εξωστρέφεια του Ομίλου μας σε τρίτες χώρες.

Αποτελεί πλέον βεβαιότητα για εμάς στον Όμιλο Ιατρικού πως τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσουν η εξατομικευμένη ιατρική και η ιατρική ακριβείας, που θα παρέχεται από οργανωμένα κέντρα τα οποία θα διασφαλίζουν τη συνολική και πλήρη αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών. Στον κορμό της νέας αρχιτεκτονικής του υγειονομικού χάρτη θα βρίσκεται η διασύνδεση των ψηφιακών υποδομών και δυνατότητων που με αιχμή του δόρατος την τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα δεδομένα ξεκλειδώνουν νέες λύσεις, προοπτικές και ταχύτητες. Αυτού του είδους την προσέγγιση ήδη ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κάνει πραγματικότητα στην Ελλάδα, με τη δημιουργία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης του προτύπου κέντρου καρδιάς, που συνδυάζει την καρδιολογία με την καρδιοχειρουργική, έχοντας ήδη έχει παραγάγει παγκόσμιες ιατρικές καινοτομίες και σειρά διακρίσεων.

Παράλληλα επενδύουμε διαρκώς σε όλους τους πυλώνες του ESG, μετασχηματιζόμαστε και εξελισσόμαστε με υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση. Χαρακτηριστικά, χάρη στην απόδοσή μας σε αυτούς τους πυλώνες, το 2022 ο Όμιλός μας διακρίθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις της κεφαλαιαγοράς ως προς το ESG, με δείκτη διαφάνειας 90%.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και μία Ελλάδα που καλείται να γυρίσει οριστικά σελίδα, ρόλο-κλειδί θα έχουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία προσαρμογής. Πιστοί στη δέσμευσή μας να παραμείνουμε ο πρωταγωνιστής του κλάδου και τις επόμενες δεκαετίες, όλο το προηγούμενο διάστημα επενδύσαμε στο μέλλον της υγείας και στην επόμενη μέρα της ιατρικής, κολυμπώντας συχνά αντίθετα στο ρεύμα. Τώρα, συνεχίζουμε τις επενδύσεις, με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον, ένα αύριο στο οποίο διασφαλίζουμε πως η ελληνική ιατρική όχι απλώς θα αποτελεί μέρος του, αλλά και θα το συνδιαμορφώνει. Δύναμή μας, η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου. Πιστοί στις ιδρυτικές μας αξίες και το DNA του Ομίλου, όραμά μας παραμένει η εδραίωση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού στον παγκόσμιο χάρτη παροχής υπηρεσιών υγείας, αλλά και ως τόπου ιατρικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι είναι η χώρα που γέννησε την ιατρική.

*Το άρθρο συμπεριλαμβάνεται στο CEO Initiative Book 2023