Όμιλος SOFTONE: Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και η ευημερία των εργαζομένων

Όμιλος SOFTONE: Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και η ευημερία των εργαζομένων
Οι αξίες του Ομίλου γίνονται πράξη μέσω της ισχυρής ηγεσίας και της δομημένης κουλτούρας που χαρακτηρίζουν τη συνολική δραστηριότητά του.

Από την Ιωάννα Βομπίρη, Group People Director του Ομίλου SOFTONE

Ο Όμιλος SOFTONE θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του, φροντίζοντας για την ευημερία των εργαζομένων και των κοινοτήτων συνεργασίας του. Οι αξίες μας γίνονται πράξη μέσω της ισχυρής ηγεσίας και της δομημένης κουλτούρας μας που χαρακτηρίζουν τη συνολική δραστηριότητά μας. Ο Όμιλος ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προσδοκίες των stakeholders μας, καθώς δημιουργεί μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες, διατηρεί ικανοποιημένους και αφοσιωμένους τους ανθρώπους μας, δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης και προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης για μετόχους και επενδυτές και μετατρέπεται σε υπεύθυνο εταίρο μέσω της κοινωνικής συνεισφοράς.

Οι κύριες αξίες και συμπεριφορές μας περιγράφονται με τις λέξεις:

Ανθρωποκεντρικότητα: λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αμοιβαία συνεργασία, ομαδικότητα και σεβασμό.
Αξιοπιστία: δημιουργούμε ποιοτικές λύσεις και υποστηρίζουμε αψεγάδιαστα τις ανάγκες των συνεργατών και πελατών μας
Ανάπτυξη: επιζητούμε και λειτουργούμε με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναζητούμε διαρκώς νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της στρατηγικής μας
Συστηματικότητα & Οργάνωση: βασιζόμαστε στη διάχυση της γνώσης μέσω των συστημάτων και ενισχύουμε την αποτελεσματική ροή των εργασιών
Καινοτομία: είμαστε πρωτοπόροι στη δημιουργία και ανάπτυξη νέων ιδεών και βελτιστοποιημένων λύσεων

Στον Όμιλο SOFTONE σχεδιάζουμε και επενδύουμε στρατηγικά στις νέες τεχνολογίες και παράλληλα στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των ανθρώπων μας. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μια κουλτούρα καινοτομίας που ενθαρρύνει τον πειραματισμό σε νέες ιδέες και τεχνολογίες, με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στο σύνολο των εταιρικών διαδικασιών, την ανοιχτή επικοινωνία σε όλο το εταιρικό οικοσύστημα για την καταγραφή των αναγκών και την ανταλλαγή ιδεών για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Ενστερνιζόμαστε τη σπουδαιότητα των αρχών της βιωσιμότητας και δεσμευόμαστε για την ενσωμάτωση αυτών στο όραμα, τις αξίες και την εταιρική μας στρατηγική. Κορυφαία προτεραιότητά μας είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη των ανθρώπων μας, για το λόγο αυτό το 2023 ιδρύσαμε ενδοεταιρικά το DEIB Council με συμμετοχή συναδέλφων. Το Council έχει δομημένο πλάνο ενεργειών, υλοποιώντας τη δέσμευσή μας στις αξίες της διαφορετικότητας, βάσει 6 πυλώνων: φύλο, ηλικία, φυλή, αναπηρία, καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Παράλληλα, δημιουργούμε το περιβάλλον που παρέχει συνεχή εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες για εξέλιξη μέσω δομημένων πλάνων σταδιοδρομίας και προγράμματος εσωτερικών αγγελιών. Επιπλέον, υιοθετούμε πρακτικές που προάγουν την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας και τις λειτουργίες μας, με ενέργειες όπως η ανακύκλωση, ο καθαρισμός παραλίας, η αναδάσωση, η εκπαίδευση σε σχολεία για την προστασία περιβάλλοντος, η συνεργασία με Πανεπιστήμια, η υποστήριξη νέων μαθητών και αποφοίτων, κα.

Επιχειρούμε να λειτουργούμε με τις αρχές πραγματικής ηγεσίας. Για εμάς ο πραγματικός ηγέτης είναι πρότυπο αυθεντικότητας και αξιοπιστίας, ενώνει διαφορετικές γενιές εργαζομένων με ένα κοινό όραμα. Κατανοεί τις ανάγκες και τις τεχνολογικές τάσεις, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για καινοτομία και αποτελεσματική διαχείριση στο χώρο εργασίας. Είναι ευέλικτος και προσαρμοστικός, ικανός να επικοινωνεί και να συνδέεται με ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, υποβάθρων και προσδοκιών. Αυτό απαιτεί ενεργητική ακρόαση και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Επίσης, προωθεί τη συνεχή μάθηση και τη συνεργασία. Δημιουργεί ένα περιβάλλον, όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς να εκφράζουν ιδέες, να παίρνουν ρίσκα και να αναπτύσσονται.

Τέλος, ένας πραγματικός ηγέτης ενεργεί με ακεραιότητα, διαφάνεια και ενσυναίσθηση, είναι πρότυπο των αξιών που πρεσβεύει ο οργανισμός και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης. Μόνο έτσι μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει μια πολυποίκιλη ομάδα προς ένα κοινό όραμα, αξιοποιώντας τη δύναμη της διαφορετικότητας.