Όμιλος Vivartia: Δυναμική πορεία το 2018 – Ενισχύει τη διεθνή της παρουσία, ανοίγει νέα καταστήματα

Όμιλος Vivartia: Δυναμική πορεία το 2018 – Ενισχύει τη διεθνή της παρουσία, ανοίγει νέα καταστήματα

Το σχέδιο ανάπτυξης του ομίλου βασίζεται σε 3 πυλώνες – Δημιουργήθηκαν νέες 250 θέσεις εργασίας.

Τη δυναμική του πορεία συνέχισε και το 2018 ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, επενδύοντας σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης, που αφορούν στη διεύρυνση της διεθνούς του παρουσίας, την έμφαση στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου του με νέες δραστηριότητες και νέα σήματα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη του Ομίλου κατά το 2018 οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των άμεσα απασχολουμένων στις εταιρίες του Ομίλου Εστίασης της τάξεως του 9%, με τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας.

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη στο χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 2.500 άμεσα και 5.000 έμμεσα εργαζομένους. Με τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας, ο Όμιλος στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία και παράλληλα ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών.

Το 2018 αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χρονιά ορόσημο για την εδραίωση της παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό, με την επέκταση τριών βασικών σημάτων του σε 4 νέες Χώρες. Μέσω των διεθνών στρατηγικών συνεργασιών του, ο Όμιλος απέκτησε παρουσία σε Τσεχία και Ρωσία με 4 σημεία και 3 διαφορετικά σήματα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Autogrill άνοιξαν τα καταστήματα La Pasteria & Flocafe Espresso Room (FER) στο νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο «Prague the Style Outlet», ενώ μέσω της εταιρίας SSP τα σήματα La Pasteria & Goody’s Burger House (GBH) έκαναν την εμφάνισή τους στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το σήμα La Pasteria επεκτείνεται στο εξωτερικό, αποκτώντας ταυτόχρονη παρουσία σε 2 σημαντικές Χώρες.

Πρόσφατα, προστέθηκαν 2 νέα Goody’s Burger House στο Yerevan της Αρμενίας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η λειτουργία του δεύτερου καταστήματος Flocafe Espresso Room σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Ο Όμιλος αναμένεται να κλείσει τη χρονιά έχοντας παρουσία συνολικά σε 12 χώρες εκτός των Ελληνικών συνόρων με 19 σημεία, ενώ συνεχίζει με τους ίδιους έντονους ρυθμούς ανάπτυξης και το πρώτο εξάμηνο του 2019, με την ανάπτυξη του GBH σε Κύπρο, Μάλτα και Σαουδική Αραβία και του σήματος FER στο Qatar.

Θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα τη διατήρηση και ενδυνάμωση της κυρίαρχης θέσης του στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του και στα Αεροδρόμια αναβαθμίζοντας διαρκώς τα υφιστάμενα σημεία και δημιουργώντας νέα. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 προχώρησε στη δημιουργία 20 νέων σημείων σε 5 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία το δεύτερο μεγαλύτερο Αεροδρόμιο της Χώρας, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία 5 νέων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) σε Ιόνια και Νέα οδό, αυξάνοντας τη συνολική του παρουσία σε 26 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, με 14 Olympus Plaza και 12 Goody’s Burger House/Flocafe Espresso Room, τα οποία αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 10 εκ. πελάτες ετησίως.

Το 2018 ο Όμιλος διεύρυνε τη γκάμα των δραστηριοτήτων του μπαίνοντας σε νέες κατηγορίες στον τομέα της εστίασης. Πέραν της επέκτασης στον τομέα του μαγειρευτού φαγητού μέσω του «Forky», προχώρησε και στη δημιουργία του νέου σήματος «It’s All Grεεk», μιας σύγχρονης έκδοσης Ελληνικού ψητοπωλείου με έμφαση στο κοντοσούβλι. Το νέο σήμα έκανε την εμφάνισή του στο εμπορικό κέντρο McArthur Glen, με το δεύτερο κατάστημα πόλης να ανοίγει εντός Δεκεμβρίου στο Village Park στο Ρέντη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξή του και στα αεροδρόμια. Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της παρουσίας του στα αεροδρόμια, ο Όμιλος σύστησε στο τουριστικό κοινό άλλα 2 νέα concepts, το «Forno Luca» με έμφαση σε γεύσεις snacking Ιταλικής προέλευσης και το «Bistro Dei Cavalieri», ένα ιταλικό μπιστρό με χειροποίητη pizza που ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει τη δραστηριοποίησή του στην Ελληνική αγορά με περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας των υφιστάμενων σημάτων του σε στρατηγικά σημεία, όπως για παράδειγμα τα νέα καταστήματα Goody’s Burger House στο Γκάζι και στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet στη Λάρισα ή το νέο Flocafe Espresso Room στο εμπορικό κέντρο Veso Mare στην Πάτρα. Η παρουσία των σημάτων ενισχύεται από την εμφάνιση των νέων εντυπωσιακών food trucks των Goody’s Burger House & everest σε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις όπως το Release & το Ejekt Festival

Ο Ανδρέας Τσουκάλης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia, δήλωσε σχετικά: «Το 2018 ο Όμιλός μας υλοποίησε ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης με έμφαση στις στρατηγικές μας προτεραιότητες: την επέκταση στο εξωτερικό, την ενίσχυση της παρουσίας μας σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των σημάτων μας. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε με συνέπεια ένα εντατικό πρόγραμμα εξωστρέφειας, το οποίο επιβεβαιώνει σταθερά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δύναμη των σημάτων μας. Παράλληλα, μέσω των επενδύσεών μας στη βαριά βιομηχανία της Χώρας, τον τουρισμό, στοχεύουμε στη διαρκή αναβάθμιση της παρουσίας μας σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος σε επίπεδο σημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών. Με αίσθημα ευθύνης διατηρούμε πάντα σε υψηλή προτεραιότητα την επένδυση στους ανθρώπους μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Όντας ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Εστίασης, πιστεύουμε στη δυναμική της Χώρας μας και αποδεικνύουμε έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή μας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, επενδύοντας συστηματικά στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά».