Ομολογία Jordan: Μικρός, ήμουν ρατσιστής

Ομολογία Jordan: Μικρός, ήμουν ρατσιστής

Διαβάστε την ομολογία του θρύλου Michael Jordan που αποκαλύπτει πως όταν ήταν μικρός, υπήρξε ρατσιστής εναντίον των λευκών.

«Michael Jordan: The Life». Αυτός είναι ο τίτλος της βιογραφίας του θρύλου του NBA και νυν ιδιοκτήτη των Charlotte Bobcats, Michael Jordan.

Στο νέο βιβλίο για τη ζωή του «ιπτάμενου» Michael, o συγγραφέας Roland Lazenby αποκαλύπτει μεταξύ άλλων κάτι που λίγοι θα περίμεναν να διαβάσουν. Μικρός, υπήρξε ρατσιστής. Πριν την αποκάλυψη του Jordan προηγήθηκε το ρατσιστικό παραλήρημα του Donald Stirling.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας των Clippers δεν θεωρεί βέβαια ρατσιστικό το παραλήρημα του στη μαγνητοφωνημένη συνομιλία του στην οποία φέρεται να είπε στην σύντροφό του, Stiviano, να μην κυκλοφορεί με έγχρωμους, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα μειονότητες, με αφορμή μια φωτογραφία που ανέβασε η ίδια με τον Magic Johnson.

Η τοποθέτηση του αυτή, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει δικαιολογημένος σάλος αντιδράσεων και να του επιβληθεί ποινή από την Αμερικανική Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Ο Michael Jordan, ήταν από τους πρώτους που καταδίκασαν δημόσια τον Donald Stirling για το ρατσιστικό του “άνοιγμα” ωστόσο όπως καταγράφεται στο βιβλίο για την εφηβεία του, και εκείνος έχει περάσει από το σκοτεινό κατώφλι του ρατσισμού σε μικρότερη ηλικία.

Ο Air Mike αναφέρεται στη ζωή του τη δεκαετία των 70’s όταν η Klu Klux Klan είχε ηγεμονική παρουσία στις ΗΠΑ και κυνηγούσε τους μαύρους με την ανοχή πολλών Πολιτειών. Έτσι, ο θρύλος των Chicago Bulls περιγράφει τώρα με κάθε λεπτομέρεια τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε μεγαλώνοντας στη Βόρεια Καρολίνα.

Μεταξύ άλλων, θυμάται ένα περιστατικό κατά το οποίο μία συμμαθήτριά του η οποία τον είχε αποκαλέσει «νέγρο», και εκείνος της πέταξε μία σόδα τονίζοντας, πως εκείνη την στιγμή αισθάνθηκε πως είναι κατά όλων των λευκών. Ήταν το 1977 και ο νεαρός τότε Jordan είχε αποβληθεί από το σχολείο.

«Έκανα την επανάσταση μου. Θεωρούσα τον εαυτό μου ρατσιστή τότε. Βασικά ήμουν εναντίον όλων των λευκών», ομολογεί ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr