Ομπάμα για Τσίπρα: Μισέλ, αυτός είναι που κέρδισε διαδοχικές εκλογές στην Ελλάδα

Ομπάμα για Τσίπρα: Μισέλ, αυτός είναι που κέρδισε διαδοχικές εκλογές στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη ξανά τον Αλέξη Τσίπρα για την επανεκλογή του.

Μία ολιγόλεπτη συνομιλία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο προς τιμήν των αρχηγών κρατών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Αμερικανό πρόεδρο να συστήνει τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα λέγοντας της ότι «αυτός είναι που έχει κερδίσει τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έστω και στα λίγα λεπτά της ώρας που διήρκησε η συνάντηση ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα θέματα οικονομίας, το προσφυγικό ζήτημα αλλά και το Κυπριακό.

Ο οικοδεσπότης Μπαράκ Ομπάμα πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα, οι δύο άντρες αντάλλαξαν χειραψία και ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του και τη νίκη του στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

«Good job Alexis, congratulations», φέρεται να είπε ο Μπάρακ Ομπάμα και αφότου ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε, ο Αμερικανός πρόεδρος απομακρύνθηκε λέγοντάς του «see you later».

Η δεξίωση, που έγινε στο ξενοδοχείο New York Palace, κράτησε περίπου δυο ώρες, όσο διάστημα χρειάστηκε για να βγει η καθιερωμένη φωτογραφία του αμερικανικού προεδρικού ζεύγους με όλους τους ξένους ηγέτες και τις συζύγους αυτών. Όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία της φωτογράφισης οι ηγέτες έφευγαν από το ξενοδοχείο.