ΟΠΕΚ+: Συμφώνησαν να αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

ΟΠΕΚ+: Συμφώνησαν να αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου
Photo: pixabay.com

Από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021 η ομάδα θα αυξήσει την προμήθεια κατά περαιτέρω 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ή 0,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον μήνα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ.

Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο, για να αντιμετωπίσουν την τάση αύξησης των τιμών, αλλά και να παρατείνουν ένα συνολικό πακέτο διαχείρισης της διάθεσης του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022, όπως δήλωσαν δύο πηγές του ΟΠΕΚ+.

Στην αναφερόμενη ομάδα χωρών συμμετέχουν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά και σύμμαχοί τους, όπως η Ρωσία. Νωρίτερα μέσα στο μήνα απέτυχαν να επιλύσουν τη διαφωνία σχετικά με μία νέα πολιτική στην παραγωγή του πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ+ είχε την προηγούμενη χρονιά συμφωνήσει σε μειώσεις ρεκόρ της παραγωγής πετρελαίου περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση της ζήτησης από την πανδημία.

Σταδιακά, η μείωση της παραγωγής χαλάρωσε στα 5,8 εκατομμύρια βαρέλια bpd.

HAE: «Δυναμική υποστήριξη» της συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα στον ΟΠΕΚ+

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε σήμερα ότι τα εμιράτα υποστηρίζουν μία συμφωνία που επιτεύχθηκε στον ΟΠΕΚ+.

«Υποστηρίζουμε δυναμικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε» δήλωσε ο υπουργός Σουχάιλ Αλ Μαζρούι, όπως μετέδωσε η τηλεόραση al-Sharq TV.

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε σήμερα στην περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο, αλλά και στην παράταση ενός συνολικού πακέτου διαχείρισης της προσφοράς πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022.