Ώρα για MITEF Greece Startup Competition

Ώρα για MITEF Greece Startup Competition

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων παρουσίασης του διαγωνισμού.

Το MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς και Πανεπιστήμια της χώρας. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και έρευνας, σχετικά με το νέο διαγωνισμό. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

• 25/11/2014 Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 3μμ, Αμφιθέατρο
• 27/11/2014 ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, 3μμ, Έκθεση Καινοτομίας, Βιβλιοθήκη
• 3/12/2014 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τη συνεργασία της MINDSPACE, 5.30μμ, Αμφιθέατρο πολυμέσων βιβλιοθήκης ΕΜΠ
• 4/12/2014 Ακαδημία Αθηνών (η ώρα και η αίθουσα θα ανακοινωθούν σύντομα)

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε στο mitefgreece.org

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition, που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece, στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών, βάση της αρχής του «ευ αγωνίζεσθαι», ενός υγιούς και ωφέλιμου ανταγωνισμού. Επιπλέον στοχεύει να λειτουργήσει σαν ένας ουσιαστικός «επιταχυντής» για την διεθνή ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών startups.

Οι αιτήσεις στο διαγωνισμό γίνονται μέσω της πλατφόρμας www.mitefcompetition.org/greece, και έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 17 Νοεμβρίου, 2014 και θα λήξουν τα μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου, 2014. Τον Ιανουάριο, 2015, οι κριτές θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες, που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

Αν έχετε ένα νέο συναρπαστικό προϊόν ή υπηρεσία, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, θα έχετε την ευκαιρία να αντλήσετε σημαντικές γνώσεις και έμπρακτη καθοδήγηση, που θα οδηγήσουν την επιχείρησή σας στο επόμενο στάδιο δράσης, καθώς και να συναγωνισθείτε με τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοφυούς Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων καθώς και η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum και το MIT Technology Review. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εταιρίας τους στα επόμενα βήματά της. Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.mitefcompetition.org/greece. Πληροφορίες θα δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν προετοιμάσει τις ερωτήσεις τους σχετικά με το διαγωνισμό και την αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ροή της εκδήλωσης.