«Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα με πρώτο θέμα το μεταναστευτικό

«Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα με πρώτο θέμα το μεταναστευτικό
Γενική άποψη από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Ολοκληρώνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα «κατάργηση καταυλισμού της Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Σήμερα Παρασκευή αρχίζει η «Ώρα Πρωθυπουργού», στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα «κατάργηση καταυλισμού της Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Με την επίκαιρη ερώτηση ο κ. Βαρουφάκης έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν προτίθεται να κλείσει τον καταυλισμό στη Μόρια και αν θα προχωρήσει στην «κατάργηση των ιδιότυπων εσωτερικών συνόρων που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν τους κατοίκους των νησιών (Έλληνες και μετανάστες)».

Έχει, επίσης, ζητήσει να ενημερωθεί πότε θα προβεί η πολιτεία στη δημιουργία πολλών μικρών δομών, ανά την επικράτεια, ώστε οικογένειες μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις ανά τη χώρα τοπικές κοινωνίες, με τρόπο που να ωφελεί και τις τοπικές κοινωνίες και τους κατατρεγμένους που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.