Οργή στο Twitter για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής

Οργή στο Twitter για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κόσμος ξεσπά και βγάζει στα κοινωνικά δίκτυα την οργή του για το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Επτά κόμματα θα μπουν στη νέα Βουλή, σύμφωνα με το σύστημα ασφαλούς εκτίμησης αποτελεσμάτων της Singular Logic. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα αλλά μπορεί να χρειασθεί να περιμένουμε ίσως και μέχρι το τέλος της καταμέτρησης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα λάβει 149, 150 ή 151 έδρες. Αρα το θέμα της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί έως την τελευταία στιγμή.

Επίσης, αβεβαιότητα υπάρχει μεταξύ του 3ου και του 4ου κόμματος. Εάν, δηλαδή, τρίτο κόμμα θα εκλεγεί η Χρυσή Αυγή ή το ΠΟΤΑΜΙ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σύστημα ασφαλούς εκτίμησης των αποτελεσμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 36,5%, η ΝΔ λαμβάνει 27,7%, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 6,3%, το ΠΟΤΑΜΙ λαμβάνει 5,9%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,6%, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 4,8% και οι ΑΝΕΛ λαμβάνουν 4,7%. Εκτός της Βουλής, όπως φαίνεται, μένει το κόμμα του κ. Παπανδρέου με 2,5%.

Είναι πράγματι απορίας άξιο και ανατριχιαστικό το γεγονός ότι στη τρίτη θέση βρίσκεται μια προσωποπαγής φασιστική και νεοναζιστική οργάνωση η οποία από τις αρχές του 90′, περίοδο έντασης του Μακεδονικού ζητήματος, ξεκίνησε την οργάνωση βίαιων επιθέσεων εναντίον μεταναστών και Ελλήνων.

Μάλιστα, στις εκλογές του Ιουνίου 2012 πήρε 425.900 ψήφους (ποσοστό 6,92%) και 18 έδρες. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 μετά από εισαγγελικές έρευνες στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης από την Χρυσή Αυγή με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλα ποινικά αδικήματα μελών της ΧΑ στο παρελθόν, και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Ηλία Παναγιώταρου αλλά και του Γιώργου Πατέλη -αρχηγό τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια όπου έγινε η δολοφονία Φύσσα.

Το διαδίκτυο στο άκουσμα ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στη τρίτη θέση, εξοργίστηκε και πλήθος κόσμου ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως στο Twitter.

Δείτε τα tweets στο news247.gr