Οργισμένη απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Ο παραβάτης επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας

Οργισμένη απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Ο παραβάτης επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας
epa08044217 A handout photo made available by Turkish President Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R-3) meeting with Prime Minister of Greece, Kyriakos Mitsotakis (L-3) after the NATO Summit in London, Britain, 04 December 2019. NATO countries' heads of states and governments gather in London for a two-day meeting. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Tι αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για την Ελλάδα, αλλά και η ονομαστική αναφορά του στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, με το υπουργείο Εξωτερικών να απαντά άμεσα, χαρακτηρίζοντάς τον «κατεξοχήν παραβάτη».

Ο Τούρκος πρόεδρος, με τη γνωστή ρητορική του, χαρακτήρισε λάθος τα βήματα του Μητσοτάκη, με το ΥΠΕΞ να απαντά πως, «όσον αφορά για τα περί βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Διαβάστε σχετικά: 

Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Παίζει λάθος το παιχνίδι, οι Έλληνες έχουν τρελαθεί