Ορεινή απόδραση για θέατρο και μουσική

Ορεινή απόδραση για θέατρο και μουσική

Ο πολιτιστικός μήνας Αύγουστος στο «Αράχθειο Θέατρο» των Τζουμέρκων.

Κάθε τόπος αξίζει το θέατρό του και το ζεύγος Ρίτας Μυστακοπούλου-Νάστου και Ηλία Νάστου -ναυάρχου εν αποστρατεία και ιατρού του Πολεμικού Ναυτικού- το ξέρει καλύτερα από όλους.

Ο έρωτάς τους για την τέχνη και τον άνθρωπο, καθώς και η ανιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει, οδήγησε στη δημιουργία (ιδίοις εξόδοις, παρακαλώ) του «Αράχθειου Θεάτρου» στο Παλαιοχώρι Σκούπας στα Τζουμέρκα.

Το «Αράχθειο Θέατρο» λοιπόν -μια μόνιμη σκηνή, ένα πετρόχτιστο υπαίθριο θέατρο που εγκαινιάστηκε το 2007 και φιλοξενεί άνετα 400 θεατές- έχει ήδη στο ενεργητικό του παραστάσεις όπως τα «Εχθροί Εξ Αίματος» του Αρκά, «Το Λουρί του Σωκράτη» του Ποταμίτη, «Η Κυριακή των Παπουτσιών» του Λαζόπουλου, και τόσα άλλα.

Φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινάει στις 7 Αυγούστου και διαρκεί ως τις 12 Αυγούστου.

Αναλυτικά:
7 Αυγούστου: Ο δεξιοτέχνης και μεγάλος δάσκαλος του κλαρίνου, Σταύρος Καψάλης, θα μας ταξιδέψει στους ήχους της παραδοσιακής Ηπείρου. Μπόνους, η εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής.

8 Αυγούστου: «Το Τίμημα» από τη Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας είναι η ερωτική ιστορία δυο νέων στην Πρέβεζα της δεκαετίας του ’50 σε κείμενα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Καζούκα.

10 Αυγούστου: «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζη, είναι μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία για θεσμούς και ανθρώπους.

11 Αυγούστου: «Αναζητώντας τον Προμηθέα» από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας σε διασκευή και σκηνοθεσία Λίλης Σακκά. Αδικία, πόνος, ξεριζωμός, το απόλυτο μηδέν αλλά και η νέα αρχή, η ελπίδα.. Με λίγα λόγια όσα μας απασχολούν σήμερα.

12 Αυγούστου: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από την Πειραματική σκηνή «Πενίας Τέχνες». Μια παράσταση που, λόγω της εκπληκτιής διασκευής από την αείμνηστη Νίκη Τριανταφυλλίδη, τοποθετείται στο παρόν, στη σύχρονη εποχή του μνημονίου και της τρόικας.

Ένα φεστιβάλ με εξαιρετικές επιλογές που αξίζει και να ταξιδέψετε ως εκεί για να το παρακολουθήσετε!