Οριστικό το deal της Fix με τη Μύθος

Οριστικό το deal της Fix με τη Μύθος

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία.

Η συγχώνευση των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου, σε συνέχεια της από 12.3.2015 έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο νέο σχήμα με την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» ο όμιλος Carlsberg συμμετέχει με ποσοστό 51% και οι μέτοχοι της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με 49%. Η νέα εταιρεία διοικείται από επταμελές Εποπτικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Λαρς Λέμαν (Lars Lehmann), Αντιπρόεδρο τον Ι. Χήτο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Α. Καραφυλλίδη.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Α. Καραφυλλίδης, ανέφερε: «Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινάει δυναμικά τη σεζόν. Με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, μακροπρόθεσμο επενδυτικό σχεδιασμό και ισχυρή παρουσία είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, να ηγηθούμε των εξελίξεων και να αλλάξουμε τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς μπίρας προβάλλοντας παράλληλα τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό»

Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα όπου παράγει τις μπύρες Μythos, Mythos Radler, FIX, FIX Dark, FIX Royal, Kaiser και Henninger.

Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες: τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες της Diageo Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον Ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby σε δύο γεύσεις: μήλο και βατόμουρο.

Επιπλέον η Oλυμπιακή Ζυθοποιία παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία σήματα Tuborg Club Soda και Tuborg Tonic Water.