Ορκίστηκε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης

Ορκίστηκε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης

Ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, αντικαθιστώντας τον Αργύρη Ντινόπουλο.

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η ορκωμοσία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, τέως προέδρου του Αρείου Πάγου. Ο κ. Θεοχαρίδης αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ακολούθησε στη συνέχεια η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος καλωσόρισε τον υπηρεσιακό υπουργό. Δήλωσε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015» και ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον κ. Θεοχαρίδη.

Επίσης, ο κ. Ντινόπουλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του υπουργείου για τη συνεργασία τους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόνισε δε ότι, όπως είχε δεσμευτεί τον Ιούνιο του 2014, δεν έγιναν απολύσεις, ενώ χαρακτήρισε πετυχημένη τη ενδοδημοτική κινητικότητα.

«Πιάσαμε τον – μνημονιακό – στόχο των 3.000 μετακινήσεων και μάλιστα πολλοί δήμαρχοι και εργαζόμενοι ζήτησαν παράταση της προθεσμίας για συμμετοχή στην ενδοδημοτική κινητικότητα. Έτσι ένας μνημονιακός στόχος έγινε αποδεκτός, γιατί πετύχαμε την εργασιακή ειρήνη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Επίσης, σημείωσε ότι «με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση δώσαμε τη δυνατότητα στους δήμους να διευθετήσουν χρέη προς το δημόσιο, να αναχρηματοδοτήσουν δάνεια παλαιοτέρων ετών, να προχωρήσουν δηλαδή άμεσα στην οικονομική εξυγίανσή τους. Εργασιακή ειρήνη και οικονομική εξυγίανση των δήμων ήταν οι στόχοι μας για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων διασφαλίζει τη διαφάνεια στη διακίνηση του πολιτικού χρήματος και περιορίζει στο μισό την κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα».

Τέλος, είπε ότι «το έργο του Εθνικού Ληξιαρχείου δημιουργεί επιτέλους την ουσιαστική βάση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».