Όσκαρ 2020: Οι προβλέψεις ξεκίνησαν ήδη – Ποια ονόματα ακούγονται για τα βραβεία Α’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου

Όσκαρ 2020: Οι προβλέψεις ξεκίνησαν ήδη – Ποια ονόματα ακούγονται για τα βραβεία Α’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου
Πολύ νωρίς για προβλέψεις; Όπως πάνε τα πράγματα στα διεθνή φεστιβάλ είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή.

Χόλιγουντ μπαίνει ήδη σε μια διαδικασία πρώτης διαλογής. Μετά το Φεστιβάλ της Βενετίας, εν μέσω του Φεστιβάλ του Τορόντο και εν όψει του Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, αρχίζει να σχηματίζεται ο χάρτης σε κάποιες κατηγορίες.

Δύο από τα μεγάλα βραβεία της βραδιάς είναι αναμφίβολα αυτά του Ά Ανδρικού και του Ά Γυναικείου. Μέχρι να ξεκινήσει το Φεστιβάλ του Τορόντο, υπήρχαν αρκετά ονόματα για τον καλύτερο ηθοποιό, αλλά τίποτα βέβαιο για την καλύτερη ηθοποιό. Από χθες αναδεικνύονται σιγά σιγά τα φαβορί.

Ας τα δούμε όμως με τη σειρά, όχι σημαντικότητας, αλλά με τη σειρά που μπήκαν τα ονόματα στην κούρσα για την υποψηφιότητα.

Ά Ανδρικό

Εδώ υπάρχουν δύο ονόματα που θα «κονταροχτυπηθούν» για το αγαλματάκι. Η μία προφανής επιλογή είναι ο Χοακίν Φοίνιξ στο ρόλο του Joker, που όλοι οι συνάδελφοι του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ερμηνεία. Κι αυτό μετράει περισσότερο από κριτικούς και κοινό. Η έτερη προφανής επιλογή είναι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, που ακολουθεί κατά πόδας σε επίπεδο πιθανοτήτων τον Φοίνιξ. Όχι για την υποψηφιότητα, αλλά για τη νίκη. Είναι δεδομένο πως θα είναι υποψήφιοι και οι δύο.

Εσχάτως, στον χορό μπήκε και ο Άνταμ Ντράιβερ για την ερμηνεία του στο Marriage Story, ενώ στο πολύ βάθος ακούγονται τα ονόματα του Τάρον Έτζερτον για το Rocketman, του Άνταμ Σάντλερ – προς έκπληξη όλων – για το Uncut Gems και ίσως του Τιμοτέ Σαλαμέ για το The King.

Τα έτερα δυνατά ονόματα που αναμένεται να μπουν στην παραφιλολογία είναι του Μπραντ Πιτ για το Ad Astra και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για το The Irishman που θα κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη στις 27 του μήνα.

Τα παραπάνω δημιουργούν και δεδομένα για το Β΄Ανδρικό, όπου λογικά θα βρίσκεται ο Μπραντ Πιτ για την ταινία του Ταραντίνο, ενώ είναι άγνωστο το πώς θα τοποθετηθεί στη διαδικασία και ο Γκάρι Όλντμαν για την ερμηνεία του στο Laundromat. Μπορεί κάλλιστα να βρεθεί και στο πρώτο και στο δεύτερο ανδρικό. Για Όσκαρ Β΄Ανδρικού ίσως θέσει ισχυρή υποψηφιότητα και ο Τζέιμι Φοξ με τον ρόλο του θανατοποινίτη στο Just Mercy.

Στις απιθανότητες των κατηγοριών υπάρχουν και οι Τζόναθαν Πράις και Άντονι Χόπκινς για το Two Popes, ενώ δεν πρέπει να βγάζουμε εκτός κουβέντας τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για το Endgame. Όχι προφανώς ως νικητή, αλλά ως ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Ά Γυναικείο

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανοιχτά, γιατί ακούγονται έντονα ονόματα γυναικείων ερμηνειών, αλλά από ταινίες που δεν είναι τόσο δυνατές και ίσως η υποψηφιότητα της πρωταγωνίστριάς τους να είναι η μοναδική που θα έχουν στα Όσκαρ.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Ρενέ Ζελβέγκερ με την ερμηνεία της στο Judy. Από τη χθεσινή προβολή της στο Τορόντο, όλοι μιλούν για ένα οσκαρικό φαβορί. Εκτός από τη Ζελβέγκερ, υπάρχουν και οι περιπτώσεις της Νικόλ Κίντμαν για την Καρδερίνα, της Σαρλίζ Θερόν για το Bombshell, της Σίνθια Ερίβο για το Hariett, της Ακουαφίνα για το Farewell και της Αλφρέ Γκουντάρ για το Clemency.

Η Σκάρλετ Γιοχάνσον είναι επίσης πολύ κοντά στην πρώτη υποψηφιότητα της καριέρας της στα Όσκαρ, σε μια χρονιά που είχε τον «θάνατο» στο Endgame, ενώ πρωταγωνιστεί και στο ιδιαίτερο JoJo Rabbit. Είναι η ερμηνεία της στο Marriage Story αυτή που θα την τοποθετήσει, αν συμβεί, στις υποψηφιότητες.

Για την Μάργκοτ Ρόμπι οι πιθανότητες είναι απόλυτα μοιρασμένες για το αν θα βρεθεί υποψήφια για την ερμηνεία της στο Once Upon A Time In Hollywood, όπως μοιρασμένο είναι το ενδεχόμενο να πάει για Όσκαρ Ά ή Β΄Γυναικείου. Το ίδιο ισχύει και για τη Λουπίτα Νιόνγκο με την ερμηνεία της στο US.

Από κει και πέρα, αναμένουμε να δούμε και τις Μικρές Κυρίες της Γκρέτα Γκέργουιγκ που θα κυκλοφορήσουν στις 25 Δεκεμβρίου κι από κει η Σίρσα Ρόναν προβάλλει ως η πιο πιθανή για υποψηφιότητα. Τέλος, κανείς δε μπορεί να μην υπολογίζει στην Μέριλ Στριπ που έχει 21 υποψηφιότητες και έχει μια τριετία να λάβει υποψηφιότητα. Πολύ μεγάλο διάστημα για μία Στριπ. Το Laundromat πάντως δε φαίνεται προς το παρόν ως η ταινία που θα την επαναφέρει σε τροχιά Όσκαρ.

Πηγή: peoplegreece.com