Όσκαρ με άρωμα Ελλάδας

Όσκαρ με άρωμα Ελλάδας

Δείτε ποιοί Έλληνες έχουν καταφέρει να κερδίσουν το χρυσό αγαλματίδιο στα βραβεία κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια.

Η χθεσιή βραδιά ήτα απόλυτα αφιερωμένη στα Oscars που έλαβαν χώρα στο Dolby Theater με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel.

Και μπορεί η 90η απονομή των βραβείων να μην έχει ελληνικό χρώμα, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κερδίσει βραβεία και υποψηφιότητες.

Ας δούμε την πορεία των Ελλήνων καλλιτεχνών στα Oscars

2017: Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου διεκδίκησαν το Oscar πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία τους «Αστακός».

Την ίδια χρονιά, η Δάφνη Ματζιαράκη, ήταν υποψήφια στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με την ταινία της «4.1 Miles».

2014: Ο Ελληνογάλλος μουσικός Alexandre Desplat –έχει ήδη 7 υποψηφιότητες- κέρδισε το πολυαναμενόμενο αγαλματίδιο για την μουσική της ταινίας «Τhe grand Hotel Budapest».

Την ίδια χρονιά, ο Aλεξάντερ Ντινελάρης πήρε Oscar Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία «Birdman» -το μοιράστηκε με τους Aλεχάντρο Ιναρίτου, Νίκολας Γιακομπόνε και Αρμάντο Μπο.

2013: Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, διευθυντής φωτογραφίας, ήταν υποψήφιος για την «Νεμπράσκα» σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν, του οποίου οι γονείς έχουν ελληνική καταγωγή.

2011: Ο Αλεξάντερ Πέιν πήρε το Oscar διασκευασμένου σεναρίου για τους Απογόνους.

Εκείνη την χρονιά το συγγραφικό δίδυμο Λάνθιμος- Ευθυμίου ήταν πρώτη φορά υποψήφιοι για την ταινία τους «Κυνόδοντα»στη κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας.

2009: Ο σκηνοθέτης Λουί Ψυχογιός, με ελληνική καταγωγή, κερδίζει Oscar στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το «The Cove».

2007: Η Πατρίτσια Φιλντ, η οποία έχει ελληνική καταγωγή, ήταν υποψήφια για το βραβείο ενδυματολογίας στην ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada».

Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ο Τζορτζ Μίλλερ, Ελληνοαυστραλός για την ταινία κινουμένων σχεδίων, το «Happy Feet».

2004: Είναι η χρονιά που ο Αλεξάντερ Πέιν κέρδισε το πρώτο του βραβείο Oscar στη κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου για την ταινία «Πλαγίως».

2003: Η Νία Βαρντάλος διεκδίκησε το Oscar στη κατηγορία Πρωτότυπο Σενάριο για την ταινία «My Big Fat Greek Wedding».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr