Όταν η δισκογραφική Universal μετατράπηκε σε διαφημιστικό μέσο

Όταν η δισκογραφική Universal μετατράπηκε σε διαφημιστικό μέσο

Ελεύθερη τοποθέτηση προϊόντων στα βίντεο κλιπ της εταιρείας μετά τη νέα της συμφωνία. 

Η δισκογραφική εταιρεία Universal Music θα επιτρέπει πλέον σε όσους διαφημιστές επιθυμούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στα βίντεο κλιπ σε μια κίνηση να προσεγγίσουν στοχευμένο κοινό.

Η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο σύναψε συμφωνία με την τεχνολογική startup MirriAd απ’ την Αγγλία που έχει αναπτύξει έναν τρόπο να τοποθετεί προϊόντα στα πλάνα βίντεο, ακόμη και μετά την μαγνητοσκόπηση τους.

Μια τέτοια συνεργασία συνεπάγεται την αμέριστη τοποθέτηση προϊόντος. Η αγγλική startup θα είναι σε θέση να τοποθετεί διάφορα προϊόντα στο βίντεο – ανάλογα με το κοινό που θέλει να απευθυνθεί σε κάθε πλάνο. Δηλαδή, ένας θεατής στην Κίνα θα βλέπει άλλο προϊόν από αυτό που βλέπει κάποιος στην Αγγλία, για παράδειγμα.

Εν αντιθέσει με την «παραδοσιακή» διαφήμιση προϊόντων που γινόταν κατά τη διάρκεια της παραγωγής και οι συνεργασίες μπορεί να έπαιρναν μέχρι και μήνες μέχρι να κλειστούν, σήμερα οι διαφημίσεις αυτές θα προσαρμόζονται ανά χώρα.

Η συνεργάζονται ήδη με την Havas , τη γαλλική διαφημιστική που έχει επιμεληθεί τις καμπάνιες εταιρειών όπως LVMH , LG και ηCoca – Cola, ενώ ο πρώτος «πελάτης» μετά την μεταξύ τους συμφωνία θα είναι το Grand Marnier. Το γνωστό λικέρ θα εμφανιστεί στο βίντεο κλιπ του Σουηδού μουσικού παραγωγού Avicii, ενώ μετά σειρά μπορούν να πάρουν και άλλα προϊόντα

Η τοποθέτηση προϊόντων «στοιχίζει» στις διαφημιστικές περίπου 8.4 δις παγκοσμίως, με την συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων να δαπανούνται για διαφημίσεις στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των διαφημίσεων στα online βίντεο και video games.

Όλα δείχνουν πως το κοινό που βομβαρδίζεται διαρκώς με online διαφημίσεις από παντού, δε θα μπορέσει να «γλυτώσει» ποτέ.