Όταν η επιχειρηματικότητα… απογειώνει!

Όταν η επιχειρηματικότητα… απογειώνει!

Το «άλμα» του Ντιν Ο'Μάλεϊ από την JPMorgan Chase στην Jetpack America.

Μπορεί η κρίση του 2008 να άφησε ανέγγιχτη τη θέση του αντιπροέδρου που κατείχε ο Ντιν Ο’Μάλεϊ στο τμήμα IT της JPMorgan Chase. Όμως ο ίδιος δεν ήθελε να μείνει εκεί, περιμένοντας την επόμενη να έλθει. Κι έτσι το 2011 παραιτήθηκε από μία δουλειά που ούτως ή άλλως δεν του άρεσε, χωρίς καν να έχει σχέδια για το μέλλον…

«Ο τραπεζικός τομέας θεωρείται ως μέρος του κακού κι εγώ δεν αισθανόμουν πως μπορούσα να προσφέρω κάτι θετικό από εκείνη τη θέση», εξηγεί στο CNNMoney. Γρήγορα πάντως ο 38χρονος από τη βόρεια Καλιφόρνια βρήκε τελικά την επιχειρηματική κλίση του, χάρη στη συνεργασία του με ένα εφηβικό φίλο του, με αντικείμενο το jetpacking.

Πρόκειται για ένα extreme θαλάσσιο σπορ που κυριολεκτικά σε απογειώνει! Με τη βοήθεια του ειδικού εξοπλισμού, ο χρήστης μπορεί να συνδυάζει λίγο-πολύ «σε ένα» το scuba diving, το τζετ σκι και το αλεξίπτωτο θαλάσσης, πετώντας έως 9 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και τσαλαβουτώντας πάλι στο νερό συνέχεια α λα… Τζέημς Μποντ!

Αν και εκ πρώτης όψης η ιδέα ακουγόταν περίεργη στον Ντιν, η επένδυσή του στην Jetpack America, που έχει έδρα την Καλοφόρνια και τον ίδιο πρόεδρο, αποδείχθη μία κίνηση «ματ». Τρία χρόνια από τη σύστασή της, τα ετήσια εταιρικά έσοδα φθάνουν το 1 εκατ. δολάρια και η λειτουργία της έχει πια επεκταθεί στο Σαν Ντιένγκο, πιο πρόσφατα στο Λας Βέγκας, ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σιάτλ και στο Βανκούβερ.

Για να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο την Jetpack America, ο Ντιν χρειάστηκε να καταβάλει πολλή προσπάθεια, με επιμονή και πίστη. Με τον συνέταιρό του δημιούργησαν εκπαιδευτικά βίντεο, προκειμένου να δελεάσουν τους μελλοντικούς πελάτες τους και να διώξουν τον φόβο του υπέρμετρου κινδύνου.

Έχουν δημιουργήσει ειδικό εξοπλισμό προστασίας, προσφέροντας μεταξύ άλλων στον χρήστη του jetpack τη δυνατότητα να έχει απευθείας επικοινωνία με τον εκπαιδευτή του. Βέβαια όλα αυτά με το αζημίωτο, δεδομένου ότι μόνον ο βασικός εξοπλισμός κοστίζει 100.000 δολάρια

Ο Ντιν παραδέχεται ότι η νέα του δουλειά δεν είναι, από πλευράς εμπορικότητας, αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς «κελεπούρι». Όμως, θεωρεί ότι η δεκατής προϋπηρεσία του στην JPMorgan τον βοήθησε σε νέα του επένδυση. «Φέρνω εδώ τον τραπεζικό κόσμο», λέει.

Παρ’ όλα αυτά «δεν υπάρχει ούτε μέρα που να μην ευχαριστώ τον εαυτό μου για το γεγονός ότι παραιτήθηκα από την προηγούμενη δουλειά μου», τονίζει. «Η ικανοποίησή μου είναι σαφώς μεγαλύτερη κι αγαπώ αυτό που κάνω».