Όταν μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα γίνεται πράξη

Το πρόγραμμα «VentureGarden» της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στοχεύει στην στοχευμένη κατάρτιση νέων επιχειρηματιών.

Δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η  Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει τη στήριξή της στο νέο πρόγραμμα «VentureGarden» που στοχεύει να δημιουργήσει θετικές προοπτικές στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας.

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διαχείριση του προγράμματος πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business of ACT στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη: Ξεκινά το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου του Aephoria.net

Το VentureGarden αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει όσους ενδιαφέρονται να δομήσουν έναν βιώσιμο επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία που προσαρμόζεται απόλυτα στο προφίλ, τις ανάγκες και τις επιχειρηματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχειρηματική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη startup;

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια που περιλαμβάνουν:

Ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων συνολικής διάρκειας πέντε εβδομάδων που θα παραδίδονται δύο φορές την εβδομάδα από έμπειρους ειδικούς με την υποστήριξη καθηγητών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχουν δύο περίοδοι εγγραφών (ειδικά για το 2014 οι εγγραφές έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο).

Ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. Έτσι, σε συνέχεια της βασικής εκπαίδευσης θα ακολουθεί μία δωδεκάμηνη περίοδος παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση των συμμετεχόντων. Τα μαθήματα επιλογής θα παραδίδονται είτε μέσω διαδικτύου, είτε με προσωπική  μελέτη ή/και παραδοσιακό τρόπο με παρουσία στην τάξη.

Περισσότερες πληροφορίες στα website: http://www.TheHellenicInitiative.org/ http://onegreece.org