Όταν η ραπ συνάντησε την τεκίλα

Όταν η ραπ συνάντησε την τεκίλα

Ο γνωστός παραγωγός και ράπερ Ντίντυ συνεργάζεται με τον γίγαντα των ποτών Diageo για την παραγωγή τεκίλας.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο γνωστός ράπερ, παραγωγός και εσχάτως επιχειρηματίας Σον «Ντίντυ» Κομπς και ο παγκόσμιος γίγαντας των ποτών, Diageo, ανακοίνωσαν από κοινού τη σύσταση ενός joint venture για την εξαγορά της DeLeon, μιας μάρκας τεκίλας πολυτελείας. «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα ως επιχειρηματίας» είπε ο Κομπς στο Fortune. «Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία που αγόρασα ποτέ μου».

Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία για τον Κομπς και τη Diageo. Το 2007, είχαν ξαναενώσει τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια να προωθηθεί η βότκα Ciroc. Ο Κομπς έπαιξε κομβικό ρόλο στο να πειστεί η Diageo να ενδιαφερθεί για τη συγκεκριμένη πανάκριβη μάρκα τεκίλας, ιδιαίτερα αφότου την είδε να πωλείται σε μέρη όπως το SoHo House και το The Supper Club. Η παρουσία της εν λόγω μάρκας στο Iron Man 2 τον έπεισε να μοιραστεί την ιδέα του με τη Diageo.

Διαβάστε ακόμη: Νέα φιάλη Johnie Walker Gold limited edition

«Για να το πω όσο πιο ταπεινά μπορώ, είμαι ο πατέρας του cool. Η τεκίλα Deleon ταιριάζει με ό,τι κάνω επειδή είναι ένα ποτό πολυτελείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κομπς.

Αυτή δεν είναι η μόνη επιχειρηματική προσπάθεια του Κομπς έξω από τη μουσική βιομηχανία. Πρόσφατα ξεκίνησε ένα τηλεοπτικό κανάλι, το Revolt TV, ενώ διαθέτει τη δική του εταιρεία αρωμάτων και ένδυσης.

Για την Diageo, αυτή η κίνηση είναι μέρος μιας προσπάθειας αναζωογόνησης της παρουσίας της στο χώρο της τεκίλας, ύστερα από την αποτυχία της συμφωνίας εξαγοράς της μάρκας Jose Cuervo από τον ιδιοκτήτη της το 2012. Η Diageo διένειμε τη Jose Cuervo, τη νούμερο 1 μάρκα τεκίλας στις ΗΠΑ, από το 1986. «Αυτή δεν θα είναι η τελευταία μας κίνηση, αλλά είναι σίγουρα μία θαυμάσια αρχή» είπε ο Λάρρυ Σβαρτς, πρόεδρος της Diageo North America. Η εταιρεία είναι πρώτη σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες ποτών στις ΗΠΑ και θέλει να κατακτήσει την πρώτη θέση και στην τεκίλα.

Δείτε: Τα ακριβότερα κρασιά στον κόσμο

Οι Σβαρτς και Κομπς συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2007 στα γραφεία της Diageo. Αρχικά, ο Σβαρτς ενθάρρυνε τον Κομπς να αναπτύξει τη δική του μάρκα βότκας. Όμως, ο Κομπς ήταν ήδη λάτρης της βότκας Ciroc. Τότε, οι πωλήσεις της ανέρχονταν σε περίπου 50,000 τελάρα το χρόνο, και ο Κομπς είπε ότι θα μπορούσε να ανεβάσει τις πωλήσεις σε 2 εκατομμύρια. Τελικά, έγινε το πρόσωπο του συγκεκριμένου ποτού, εμφανιζόμενος σε διαφημίσεις στην τηλεόραση και στα περιοδικά, μέχρι που πέτυχε το στόχο που είχε θέσει. «Αυτό που συνέβη με τη Ciroc είναι ασύλληπτο», συνηθίζει ακόμα να λέει, εντυπωσιασμένος, ο Σβαρτς.