Όταν το πλύσιμο των χεριών γίνεται… μετά μουσικής

Όταν το πλύσιμο των χεριών γίνεται… μετά μουσικής
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλος ο πλανήτης λόγω κορωνοϊού. Με τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται συνέχεια όλοι οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της καλής προσωπικής υγιεινής.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλος ο πλανήτης λόγω κορωνοϊού. Με τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται συνέχεια όλοι οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της καλής προσωπικής υγιεινής. Σε αυτό το πλαίσιο άπαντες οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του πλυσίματος των χεριών. Ωστόσο, το πλύσιμο των χεριών αν και μοιάζει εύκολη υπόθεση, δεν είναι.

Έτσι το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο, διάρκειας 20 δευτερολέπτων, το οποίο μας δείχνει πως γίνεται το σωστό πλύσιμο χεριών. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στα δάκτυλα και στις άκρες αυτών, καθώς και στους αντίχειρες. Μόλις τελειώσουμε, δεν ξεχνάμε να κλείνουμε τη βρύση με ένα κομμάτι χαρτί.

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα, για να γίνει αυτή η διαδικασία πιο ευχάριστη ένας έφηβος δημιούργησε μια ιστοσελίδα όπου μετατρέπει οποιοδήποτε τραγούδι σε ένα «jingle» για το πλύσιμο των χεριών. Δεδομένου ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, πολλοί προτείνουν να τραγουδάτε το τραγούδι για τα «Χρόνια πολλά» δύο φορές ενώ πλένετε τα χέρια σας, γιατί το τραγούδι είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Αν και το συγκεκριμένο τραγούδι λειτουργεί για τον σκοπό αυτό, ένας δημιουργικός έφηβος από τη Βρετανία έφτιαξε μια ιστοσελίδα που θα μετατρέψει το αγαπημένο σας τραγούδι σε ένα ειδικό infographic για το πλύσιμο των χεριών. Για να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα, Wash Your Lyrics, απλά συμπληρώνετε τον τίτλο του αγαπημένου σας τραγουδιού και τον καλλιτέχνη και η ιστοσελίδα αυτομάτως δημιουργεί μια εικόνα που συνδυάζει τους στίχους με ένα σχέδιο 13 βημάτων για το σωστό πλύσιμο χεριών. Η ιστοσελίδα, που είναι η δημιουργία του 17χρονου William Gibson, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, με πολλούς διάσημους να τη χρησιμοποιούν.