«Ουδέν σχόλιο» από το Κρεμλίνο για το σχέδιο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία από τον Τραμπ

«Ουδέν σχόλιο» από το Κρεμλίνο για το σχέδιο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία από τον Τραμπ
Kremlin spokesman Dmitry Peskov moderates Russian President Vladimir Putin's year-end press conference at Gostiny Dvor exhibition hall in central Moscow on December 14, 2023. (Photo by Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP) Photo: AFP
«Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να σχολιάσει την ιδέα του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία γιατί δεν την γνωρίζει», ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία δεν μπορεί να σχολιάσει την ιδέα του Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία διότι η Μόσχα δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτή, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της τηλεμαχίας του Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος σχολίασε ότι, σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα φροντίσει για τη λήξη του πολέμου προτού αναλάβει επισήμως καθήκοντα τον Ιανουάριο.

“Δεν είναι η πρώτη δήλωση του Τραμπ για το θέμα και στο παρελθόν έχει πάλι προβεί σε ανάλογες δηλώσεις. Χωρίς να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε“, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι το όποιο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία που θα προτείνει μια πιθανή μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να αντανακλά την πραγματικότητα επί του πεδίου, όπου οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, αλλά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ανοιχτός στις συνομιλίες.

Η Ουκρανία λέει ότι οι όροι που θέτει η Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει με ποιό τρόπο θα τερματίσει τον πόλεμο, που βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του. Στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας ο ίδιος σχολίασε ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 αν οι ΗΠΑ είχαν έναν “κανονικό πρόεδρο”, τον οποίον θα σεβόταν ο Πούτιν.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Ρωσία, ο Πεσκόφ σχολίασε ότι γίνεται επεξεργασία των τελικών λεπτομερειών και ότι ένα από τα βασικά θέματα της επίσκεψης θα είναι η ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες της επίσκεψης παρότι τον περασμένο μήνα ρωσικό κρατικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας βρίσκονται πάντα ψηλά στην ατζέντα τέτοιων συνομιλιών.

Οι Μόντι και Πούτιν έχουν σχέση “μεγάλης εμπιστοσύνης“, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: