Ουγκούρ Σαχίν(BioNTech): Μικρότερη η προστασία του εμβολίου έναντι της Δέλτα

Ουγκούρ Σαχίν(BioNTech): Μικρότερη η προστασία του εμβολίου έναντι της Δέλτα
epa09039335 A nurse fills a syringe with a dose of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at the National Medical Center in Seoul, South Korea, 27 February 2021. EPA/Song Kyung-Seok / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσοι έκαναν το εμβόλιο τον Ιανουάριο έχουν μικρότερη προστασία καθώς τα αντισώματα έχουν μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, τόνισε στη WSJ ο CEO της BioNTech. Δεν είναι βέβαιο ότι χρειάζεται τρίτη δόση.

H ανοσία κατά του κορωνοϊού φθίνει σε όσους έκαναν το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer τον Ιανουάριο λόγω της παραλλαγής Δέλτα, δήλωσε ο CEO της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που ανέκυψαν την περασμένη εβδομάδα από το Ισραήλ.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι τα αντισώματα μειώθηκαν σε κάποιους εμβολιασμένους επτά μήνες μετά την ανοσοποίηση, οι περισσότεροι θα παραμείνουν προστατευμένοι από το ενδεχόμενο βαριάς νόσησης και ίσως να μην χρειάζονται ακόμα τρίτη δόση.

«Τα αντισώματα μειώνονται. Η προστασία του εμβολίου ενάντια στη νέα παραλλαγή είναι σημαντικά μικρότερη» παραδέχτηκε ο κ. Σαχίν στη WSJ.

O κ. Σαχίν έκανε τα σχόλια μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας στο Ισραήλ που έδειξαν ότι όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο τον Ιανουάριο ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να μολυνθούν με τον ιό από όσους είχαν εμβολιαστεί τον Μάιο.