Ουκρανία: Νεκρός στρατιώτης από βομβαρδισμούς αυτονομιστών – Εκρήξεις στο Ντονέτσκ

Ουκρανία: Νεκρός στρατιώτης από βομβαρδισμούς αυτονομιστών – Εκρήξεις στο Ντονέτσκ
DONETSK, UKRAINE - FEBRUARY 05: A Ukrainian soldier patrols at a trench outside of Donetsk, Ukraine on February 05, 2022. Wolfgang Schwan / Anadolu Agency (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη μετά από βομβαρδισμούς φιλορώσων αυτονομιστών. Πολλαπλές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς από φιλορώσους αυτονομιστές το πρωί του Σαββάτου στην ανατολική Ουκρανία, όπου η κλιμάκωση της βίας αυτή την εβδομάδα προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την πλευρά της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίσθηκε θανάσιμα από θραύσμα οβίδας», επιβεβαίωσε η στρατιωτική διοίκηση στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός από τους αυτονομιστές το πρωί του Σαββάτου, συγκριτικά με 66 περιπτώσεις το προηγούμενο 24ωρο.

Ουκρανία: Πολλαπλές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ

Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο βόρειο τμήμα της ελεγχόμενης από αυτονομιστές πόλης Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είναι σαφές τι μπορεί να προκάλεσε τις εκρήξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά των αυτονομιστών ή από το Κίεβο.

Πηγή: News247.gr