Ουκρανία: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας νέος επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων

Ουκρανία: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας νέος επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων
KYIV, UKRAINE - OCTOBER 25: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - "UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) German President Frank-Walter Steinmeier (L) and his Ukrainian counterpart Volodymyr Zelenskyy (R) hold a joint press conference after their meeting in Ukraine’s capital Kyiv on October 25, 2022. Ukrainian Presidency / Anadolu Agency (Photo by Ukrainian Presidency / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Εξάλλου, η Ιαπωνία θα παρέχει βοήθεια ύψους 15,8 δισεκατομμυρίων γεν (106 εκατ. δολάρια) προς την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε τον Ολεκσάντρ Παβλιούκ, πρώην πρώτο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ως νέο διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Ο Παβλιούκ, ένας αντιστράτηγος που υπηρέτησε στο ρόλο του υπουργού για ένα χρόνο, αντικαθιστά τον συνταγματάρχη Ολεκσάντρ Σίρσκι, αφού ο ίδιος διορίστηκε αυτή την εβδομάδα διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το Σάββατο, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε άλλους πέντε ανώτερους στρατιωτικούς διορισμούς, συμπληρώνοντας μια ομάδα επανεκκίνησης για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας έναντι της σχεδόν διετούς εισβολής της Ρωσίας.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει έλλειψη ανδρών και εξοπλισμού καθώς οδεύει προς το 2024 έχοντας σημειώσει ελάχιστα κέρδη στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Αντιμετωπίζει επίσης διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της.

106 εκατ. δολάρια από την Ιαπωνία

Εξάλλου, η Ιαπωνία θα παρέχει βοήθεια ύψους 15,8 δισεκατομμυρίων γεν (106 εκατ. δολάρια) προς την Ουκρανία σε διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο στις 19 Φεβρουαρίου, μετέδωσε την Κυριακή το Kyodo News, επικαλούμενο άγνωστες πηγές.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμηση σε επτά τομείς, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας και της διάθεσης των ερειπίων, ανέφερε το Kyodo.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ πρόκειται να συμμετάσχουν στη διάσκεψη, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας και από τις δύο χώρες, μετέδωσε το Σάββατο ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK.

Το Reuters υπενθυμίζει πως η Ιαπωνία τον Δεκέμβριο, αφού αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές της για τις εξαγωγές όπλων, δήλωσε ότι θα προετοιμαστεί να στείλει πυραύλους αεράμυνας Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ασιατική χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να στέλνει όπλα σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, αλλά τέτοιες αποστολές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ωφελήσουν έμμεσα την Ουκρανία ενισχύοντας την ικανότητα της Ουάσινγκτον να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com