Η ουκρανική κρίση «χτύπησε» την Czech Airlines

Η ουκρανική κρίση «χτύπησε» την Czech Airlines

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το ένα τρίτο του προσωπικού της.

H αεροπορική εταιρεία της Τσεχίας, Czech Airlines (CSA), μερίδιο της οποίας κατέχει η κορεατική Korean Air, θα προχωρήσει στην απόλυση του ενός τρίτου του προσωπικού της, περιλαμβανομένων και πιλότων, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης το οποίο επισπεύσθηκε εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης που επέτεινε η κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

H CSA προχωράει στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων και στη συρρίκνωση του στόλου της σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ζημίες της εταιρείας έπειτα από ένα αποτυχημένο σχέδιο επέκτασής της πριν από 10 χρόνια, γεγονός που αντανακλά τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές Ευρωπαϊκές εταιρείες που πλήττονται από τον σκληρό ανταγωνισμό εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως η easyJet και η Ryanair.

Υιοθέτησε επίσης μία στρατηγική που επικεντρώνεται στις πτήσεις προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ωστόσο επλήγη από την πτώση της ζήτησης εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Οι νέες αυτές απολύσεις ακολουθούν την απόφαση να επισπευσθεί η καθήλωση στο έδαφος 6 Airbus A320 από το στόλο των 23 αεροσκαφών, αρχής γενομένης από αυτόν τον χειμώνα.

«Η εταιρεία αποφάσισε να επιταχύνει αυτό το βήμα μετά τη σημαντική πτώση στις κρατήσεις εισιτηρίων και οι επιβάτες από τη Ρωσική Ομοσπονδία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε συνδυασμό με την ουκρανική κρίση» επισήμανε η Czech Airlines σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η εταιρεία θα απολύσει 280 εργαζομένους, περιλαμβανομένων 70 πιλότων, από το δυναμικό της το οποίο ανέρχεται σε συνολικά 900 εργαζομένους. Οι περικοπές αφορούν επίσης αεροσυνοδούς και εργαζόμενους στα γραφεία της εταιρείας.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να μειώνουμε τα κόστη, προκειμένου να πετύχουμε λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος» τόνισε η εταιρεία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters