Ουρές από το πρωί στην ΕΥΔΑΠ- Εντολή να μην κοπεί σε κανέναν το νερό

Ουρές από το πρωί στην ΕΥΔΑΠ- Εντολή να μην κοπεί σε κανέναν το νερό
Πολίτες περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν έξω από κατάστημα της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020. Από χθες είναι ανοιχτά τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ και στα 12 περιφερειακά κέντρα της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, σε περίπτωση αδυναμίας να εξοφλήσουν τον λογαριασμό τους από τα εναλλακτικά κανάλια που διαθέτει η Εταιρεία γι' αυτόν τον σκοπό. Η ΕΥΔΑΠ, σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι η επαναλειτουργία των ταμείων στα περιφερειακά κέντρα έγινε έχοντας λάβει όλα τα ενδεδειγμένα από την πολιτεία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και πελατών, όπως ενδεικτικά η τοποθέτηση διαχωριστικών πλεξιγκλάς, η χρήση γαντιών και μασκών από το προσωπικό όπου απαιτείται κατά την εξυπηρέτηση, η ύπαρξη αντισηπτικών διαλυμάτων και η τήρηση του κατά περίπτωση μέγιστου αριθμού πελατών ανά χώρο εξυπηρέτησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την εντολή να μην κόψει η ΕΥΔΑΠ σε κανέναν καταναλωτή το νερό έχει δώσει ο υπουργός υποδομών, Κώστας Καραμανλής, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Καραγιάννης.

Με αφορμή τις ουρές που σχηματίστηκαν από το πρωί στην ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καραγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές καθώς αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η υγεία. Τόνισε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά, μετά από την απόφαση να μην κόβεται το νερό, μπορούν να περιμένουν και να μην προσέλθουν τώρα να εξυπηρετηθούν στο κατάστημα.

Σημειώνεται ότι η ουρά από νωρίς το πρωί στην ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας φτάνει μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Στις 10.30 περίμεναν να εξυπηρετηθούν πάνω από 30 άτομα και ο μέσος όρος αναμονής έφτανε τα 40 με 45 λεπτά καθώς οι πολίτες εξυπηρετούνται για λόγους υγιεινής από δυο υπαλλήλους ενώ θερμομετρούνται όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο.

Σε γενικές γραμμές οι καταναλωτές τηρούν της αποστάσεις ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν κάποιες συστάσεις.