Pacman Sunset Restaurant-Bar: Γαστρονομικές και μουσικές απολαύσεις στην καρδιά της Σαντορίνης

Pacman Sunset Restaurant-Bar: Γαστρονομικές και μουσικές απολαύσεις στην καρδιά της Σαντορίνης
Ένα γευστικό ταξίδι από τη Δύση μέχρι την Ανατολή, μέσα στην πολύβουη Οία

Ήταν το 2019 όταν ο Όμιλος Andronis, διάσημος για τη μοναδική αίσθηση κομψότητας και την εξυπηρέτηση 5 αστέρων, άνοιξε τις πύλες της νεότερης προσθήκης του στις παρυφές της Οίας στην Σαντορίνη. Το Andronis Arcadia πήρε το όνομά του από το μυθικό σπίτι του θεού Πάνα, αφού η μυθική Αρκαδία ήταν για τους αρχαίους Έλληνες ένας τόπος φυσικής αρμονίας και ποιμενικής μαγείας. Ιδανικό όνομα, καθώς μέσα στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου Andronis, ο επισκέπτης διαμένει σε έναν επίγειο παράδεισο.

Και οι 53 σουίτες του ξενοδοχείουν προσφέρουν τα υψηλότερα πρότυπα άνεσης, σε συνδυασμό με έναν κομψό καθιστικό χώρο. Κάθε σουίτα έχει τη δική της πισίνα με μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να απολαύσουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

Το ξενοδοχείο προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων: κρουαζιέρα στις εμβληματικές παραλίες του νησιού, βόλτα με ελικόπτερο, ιδιωτική φωτογράφιση για ζευγάρια, μαθήματα μαγειρικής, και πολλά άλλα. Ανάμεσα στις δραστηριότητες ξεχωρίζει το wine tour με ξενάγηση σε μερικά από τα εμβληματικότερα οινοποιεία του νησιού. Η εμπειρία περιλαμβάνει wine tasting όπου μπορεί κανείς να γευτεί τα κορυφαία κρασιά της ηφαιστιακής γης της Σαντορίνης, όπως το γλυκόπιοτο Βινσάντο, και το μοναδικό Ασύρτικο.

Το κελάρι του οινοποιείου Γαβαλά στη Σαντορίνη
Το κελάρι του οινοποιείου Γαβαλά στη Σαντορίνη

Όμως πέρα από τις μοναδικές εμπειρίες, την πολυτέλεια, την κομψότητα, και την άνεση που θα συναντήσει κανείς μέσα στο Andronis Arcadia, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει και ένα ανεπανάληπτο γευστικό ταξίδι.

Μια γαστρονομική εμπειρία

Το Pacman Sunset Bar Restaurant είναι ένας χώρος boho αισθητικής, που «κόβει την ανάσα» του επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Βρίσκεται μπροστά από την ολοκαίνουργια επιβλητική Grande Pool του ξενοδοχείου, 1.115 τ.μ., ενώ στο φόντο κυριαρχεί το θρυλικό ηλιοβασίλεμα του νησιού, με τον ήλιο να χάνεται, κυριολεκτικά, μέσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Pacman Bar Restaurant
Pacman Sunset Bar-Restaurant

Το μενού του Pacman φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Executive Chef Στέφανου Κολυμάδη, και αναδεικνύει τη γαστρονομική φιλοσοφία του χώρου. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στο Mediterranean Menu και το Sushi Menu. Το Mediterranean Menu αποτελείται από επιλογές που αναδυκνείουν τις μεσογειακές γεύσεις και τις πρώτες ύλες του νησιού, ενώ το Sushi Menu είναι μια ωδή στην ιαπωνική κουζίνα.

Η γευστική εμπειρία στο Pacman όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς cocktails. Ο Bar Manager του ομίλου Andronis, Δημήτρης Κοσαράς, έχει επιμεληθεί το μενού του bar με fine drinking επιλογές, γεμάτες “ζωηρές” γεύσεις και αρώματα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον γαστρονομικών, και άλλων απολαύσεων, όσοι επισκεφτούν το Pacman μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν την τύχη να «ντύσουν» το soundtrack των αναμνήσεών τους με ένα συνονθύλευμα ethnic-house μελωδιών από ένα εκλεκτό μουσικό line-up:

DJ Valeron | 15 Αυγούστου (DJ Valeron & Band), 14 Σεπτεμβρίου
Duo Violins | 10 Αυγούστου, 7 Σεπτεμβρίου
Thanassis Vassilopoulos | 21 Αυγούστου, 11 Σεπτεμβρίου

Thirsty Pink Sundays

Κάθε Κυριακή από τις 13:00 έως τις 19:00, ο χώρος του Pacman μεταμορφώνεται σε μία ροζ πανδαισία, συνοδευόμενη από ένα custom made μενού και cocktail list με προτάσεις στο ίδιο χρώμα. Το ροζ αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή, καθώς οι επισκέπτες χαλαρώνουν δίπλα στην Grande Pool με σαμπάνια, δροσιστικά cocktails, παγωμένες μπίρες, και νόστιμες γεύσεις.

Evexia Spa

Όποιος επισκεφτεί το Andronis Arcadia δεν πρέπει να παραλείψει μια επίσκεψη στο σπα του ξενοδοχείου. Το Evexia Spa συνδυάζει σύγχρονες τεχνικές με αρχαίες παραδόσεις. Οι θεραπείες που διατίθενται στοχεύουν στην αύξηση της βαθιάς χαλάρωσης, στην ανακούφιση του νευρικού συστήματος και στην εξισορρόπηση της επίδρασης των διαταραχών του ύπνου.

“Πρωταθλήτρια” του φετινού τουρισμού η Σαντορίνη 

Η Σαντορίνη φέτος αναμένεται να προσελκύσει ρεκόρ επισκεπτών, καθώς, εκτός από την ατέλειωτη φυσική ομορφιά του, το νησί διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, και πολυτέλειας. Τον Ιούνιο μόνο η αύξηση των ταξιδιωτών με διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, έφτασε στο 50,47%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο 2022 υπήρξαν 137.432 αφίξεις, με διεθνή αεροπορικά δρομολόγια, έναντι 91.335 προ πανδημίας, τον Ιούνιο του 2019.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο με το ρεκόρ του 2019 να υπερδιπλασιάζεται. Οι τουριστικές ροές αυξήθηκαν κατά 62% μέσα στον Ιούλιο με 58.071 επισκέπτες έναντι 35.799 το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου για το 2019.