Πάγκαλος: «Δεν θα έλεγα όχι αν με προτείνουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Πάγκαλος: «Δεν θα έλεγα όχι αν με προτείνουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης έχουν τελειώσει» είπε ακόμη ο πρώην βουλευτής - Τι σχολιάσε για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον Τσίπρα.

«Υπάρχουν εκατοντάδες Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες», τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στο ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Βήμα FM τόνισε μεταξύ άλλων: «Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος π.χ. Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι; Δεν αυτοπροτείνομαι – λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος».

Για τον Αλέξη Τσίπρα και την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος
«Κατ’ αρχήν δεν έπρεπε να πει κοτσάνες. Το παιδί δεν συγκρατείται με τίποτα… Είπε ότι όποιος δεν πάει στο Άγιον Όρος έχει χάσει τη μισή ζωή του και καταδίκασε έτσι τις γυναίκες, που είναι ο μισός πληθυσμός, και δεν μπορεί να πάει στο Άγιον Όρος. Έκλεισε το μάτι στην Εκκλησία και τις γυναίκες τις μούντζωσε, επειδή δεν μπορούν να πάνε με το άβατο. Δεν είναι ένα σύστημα αποδεκτό αυτό, να μην μπορείς εξαιτίας του φύλου σου να πας στο Άγιον Όρος.

Είπε ότι είναι υπέρ της φορολογικής απαλλαγής των μοναχών, τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Είναι με τους ηγουμένους και τους υπόλοιπους κοιλαράδες του Αγίου Όρους! Τώρα, λοιπόν, που ο Αλέξης άφησε τους εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωναν (στη Θεσσαλονίκη) και θα τον αποθέωναν; Δεν ήταν βέβαια εκατοντάδες ή χιλιάδες, αλλά μερικές δεκάδες, ωστόσο τους άφησε. Άφησε τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και πήγε εκεί (στην Ιταλία)».

Για την πορεία της οικονομίας και τον ΕΝΦΙΑ
«Ανάμεσα στις διάφορες αποφάσεις που πήρε ο πρωθυπουργός είναι μια στροφή. Η πορεία έχει αλλάξει. Φτάσαμε στον πάτο και τώρα αρχίζουμε και ανεβαίνουμε.

Είναι πολύ καλή εξέλιξη (η έκπτωση για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα στον ΕΝΦΙΑ). Είχα σπίτια που δεν τα χρησιμοποιούσα, αλλά τα είχα – επειδή δεν είμαι αθώος – ως αποταμίευση. Δεν έχω χρήματα, δεν έχω μετοχές ή ομόλογα του Δημοσίου και δεν ενισχύω τη ρευστότητα του Δημοσίου, αλλά έχω ντουβάρια ως αποταμίευση. Έτσι δεν σκεπτόμασταν τότε; Εγώ έτσι σκεπτόμουν. Κι εσείς, που είστε μέγας οικονομολόγος, σαν αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, τον «Μήλιο»; Δεν είναι αυτά οικονομικά ατυχήματα; Όλα αυτά τα γιαπιά παντού δεν είναι από επένδυση; Δεν μπορείς να επενδύεις χρήματα στα ακίνητα και να τα αφήνεις ανεκμετάλλευτα και να λες ότι συμβάλλεις στην κοινωνία. Είναι ένας δίκαιος φόρος αυτός που επιβάλλεται και έρχεται μετά να ελαφρώσει τους ανθρώπους.»

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
«Τα κόμματα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι εκκλησίες, αιώνια και απαραβίαστα και να κάνουν πάντα το ίδιο. (Το ΠΑΣΟΚ) είναι ένα κόμμα που ήταν 40% και έπεσε κάτω από το 10% και έτσι, όσο πιο μικρό το κόμμα, τόσο πιο μεγάλο το εσωκομματικό μίσος. Δεν ξέρω (πώς θα εκφραστούν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ). Αλλά ξέρω ότι δεν θα εκφραστούν δικαιώνοντας τον έναν ή τον άλλον αρχηγό. Και ο λόγος που δεν πήγα σε καμία από τις δύο συναντήσεις είναι ότι και οι δύο είχαν ως σκοπό να δειχθεί και να δικαιώσει τον οικοδεσπότη, τον καλούντα.

Στη μια περίπτωση ήταν ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όσο και να προσποιείται ότι ήταν το Ίδρυμα Παπανδρέου ή ο πατέρας του ή η ανάμνηση της 3ης Σεπτέμβρη αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να βγάλει ένα λόγο και να δικαιωθεί ή να εμφανιστεί ότι δικαιώνεται. Και βέβαια, απέτυχε παταγωδώς, διότι τα έκανε τελείως λάθος τα πράγματα. Λάθος τα είδε και λάθος τα κατάλαβε. Και από την άλλη πλευρά ήταν η επίσης λάθος για μένα σύσκεψη των οπαδών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή του κ. Σημίτη. Ήταν ατυχής, διότι μάζεψαν 800 άτομα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ; Στις προηγούμενες εκλογές που συμμετείχα, είχα πάει σ’ ένα μέρος που έβλεπα την Πλατεία Συντάγματος και είχα κάτι φίλους και πίναμε κάτι ποτά και τρώγαμε μεζεδάκια και είπαμε, για δικούς μας λόγους, να μην πάμε εκεί, αλλά να ακούσουμε την ομιλία Βενιζέλου. Όταν πήγε η ώρα της ομιλίας, διότι μεσολάβησε μία ώρα, και βλέπαμε την πλατεία που ήταν μαζεμένοι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι που μετά έγιναν χιλιάδες, αλλά δεν είχε σημασία, ήταν σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ είχε τελειώσει. Αυτή η ομιλία και συγκέντρωση ήταν η κηδεία του ΠΑΣΟΚ. Έχουν μείνει λοιπόν αυτοί οι τύποι που αγωνίζονται για τον εαυτό τους και οι άλλοι που δεν μπορούν να φανταστούν άλλες καταστάσεις και παραμένουν εκεί από συνήθεια. Αυτό είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων αξιοσέβαστο, που εγώ δεν το περιφρονώ, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους.

Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν τελειώσει πολιτικά (Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα. Όλοι… Έχουν τελειώσει, διότι έκαναν θανάσιμα λάθη. Κι εγώ έχω τελειώσει, αλλά έχω τη δυνατότητα να το ξέρω και να το λέω. Ενώ αυτοί δεν θέλουν να τελειώσουν, παρά μόνον όταν εμφανιστεί ο Χάρος με το δρεπάνι του. Καλύτερα να τελειώνουμε νωρίτερα, με αξιοπρέπεια και συνείδηση.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι σίγουρος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δημοσκοπήσεις θα είναι τόσο ευνοϊκές; Όταν βλέπει τώρα ότι τα δάνεια και τα χρέη μπορούν να επηρεάσουν και τις βελτιώσεις της οικονομικής κατάστασής του σε ένα-δυο χρόνια, δεν ξέρω αν θα το διακινδυνεύσει (ένας πολίτης).»

Πηγή: News247.gr