Πάγκαλος: «Έκανα λάθος. Όχι μαζί τα φάγαμε. Μαζί τα τρώμε»

Πάγκαλος: «Έκανα λάθος. Όχι μαζί τα φάγαμε. Μαζί τα τρώμε»

Σε διόρθωση της πλέον γνωστής φράσης του προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τον ανασχηματισμό και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος αναγνώρισε ότι το «μαζί τα φάγαμε» είναι λάθος, αλλά πριν βιαστείτε να νομίσετε ότι μετάνιωσε για τη φράση, που τον έκανε «κόκκινο πανί» για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, καλό θα είναι να διαβάσετε πώς διορθώνει τη ρήση του.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, είπε χαρακτηριστικά: «Το ‘μαζί τα φάγαμε’ είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα θα ήταν μαζί τα τρώμε», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Βεβαίως τα τρώμε ακόμα, αβέρτα και το ξέρει όλος ο λαός που μας ακούει».

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τόνισε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δώσει εξετάσεις, ενώ για τον κ. Α. Ντινόπουλου δήλωσε ότι «Δεν του αρέσει το στυλ του, εξαιτίας και της αποστολής, που είχε οργανώσει στα Ίμια».

Σχολιάζοντας την υπουργοποίηση Βορίδη, τον χαρακτήρισε «πολύ καλό άνθρωπο» και σημείωσε ότι το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι όταν κατέβηκε στις εκλογές (στην ίδια περιφέρεια με τον κ. Πάγκαλο), «επέδειξε ελαστικότητα απέναντι σε ψηφοθηρικές τοποθετήσεις».

Ερωτηθείς για τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, τόνισε ότι είναι «αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη, με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους».

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε με τον δικό του τρόπο και τα όσα συμβαίνουν στη ΔΗΜΑΡ, με την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τελικά παρέμεινε στη θέση του. «Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και με γοητεύει η επιμονή των ανθρώπων αυτών που παραμένουν μέσα στην αίθουσα. Όλοι αυτοί κάθονται και ακούνε τον κ. Κουβέλη, ο οποίος κάνει το εξής: παραιτείται και μετά πηγαίνει και παρακαλάει να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Ο Δημοσθένης Βεργής που είναι αρχηγός του κόμματος των Οικολόγων και είναι ένα ανάλογο κόμμα με τη ΔΗΜΑΡ τώρα, με το ποσοστό που πήρε, έχει προβλήματα. Προβληματίζεται αλήθεια και λέει: “Να παραιτηθώ τώρα και να μου ζητήσουν να μείνω;”. Είναι ένα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο ο Βεργής, ο οποίος είναι χρόνια στην πολιτική και παίρνει αξιοπρεπή ποσοστά, ανάλογα με αυτά του κ. Κουβέλη. Δείτε πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι κάθονται εκεί και επιμένουν για μια υπόθεση που έχει λήξει, αυτή τη ΔΗΜΑΡ. Και ίσως και άλλα κόμματα. Έγινε μια απόπειρα, από τους ίδιους ανθρώπους μέσα στον ίδιο χώρο, αλλά οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συμμετάσχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανασύστασης του χώρου, η οποία μπορεί να ονομαστεί δημοκρατική προοδευτική παράταξη ή δημοκρατική παράταξη σκέτο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: News247.gr