Παγκόσμια διάκριση για την μπύρα ΝΗΣΟΣ

Παγκόσμια διάκριση για την μπύρα ΝΗΣΟΣ

Στο βάθρο των νικητών ανάμεσα σε 1613 μπύρες από 42 χώρες, η κυκλαδίτικη μπύρα.

Νέα βράβευση για τη μπύρα ΝΗΣΟΣ Pilsner με αργυρό μετάλλιο στον πιο σημαντικό διαγωνισμό μπύρας στον κόσμο τον «European Beer Star», έρχεται δύο μόλις μήνες μετά την διάκριση της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός “European Beer Star” ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και τα βραβεία του θεωρούνται διεθνώς τα πιο σημαντικά και τιμητικά στο χώρο της παγκόσμιας ζυθοποιίας. Να τονίσουμε ότι είναι ένας από τους δύο διαγωνισμούς (ο άλλος είναι το World Beer Cup) που υποστηρίζεται επίσημα από την EBCU (European Beer Consumers Union) για την αντικειμενικότητα της διεξαγωγής του.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική μπύρα δεν είχε διακριθεί σε κάποιον από τους παραπάνω δύο διαγωνισμούς.

Συνολικά, συμμετείχαν 1.613 μπύρες από 42 χώρες και όλες τις ηπείρους! Οι μπύρες αξιολογούνται από μία 105-μελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ζυθοποιούς, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένους ειδικούς του κλάδου από 25 χώρες.

Η αξιολόγηση γίνεται με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, δηλαδή οι κριτές δεν βλέπουν τις ετικέτες από τις μπύρες που δοκιμάζουν. Οι μπύρες αξιολογούνται με βάση το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά και τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν.

«Όλη η ομάδα της ΝΗΣΟΣ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι. Κυκλοφορούμε μόνο 17 μήνες και τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό European Beer Star για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο όμως δεν την περιμέναμε. Ιστορικά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και στην κατηγορία της Pilsner, διακρίνονται μπύρες από την Τσεχία και τις ΗΠΑ. Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο και όμως αληθινό» είπε ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο Αλέξανδρος Κουρής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έκθεση BrauBeviale στη Νυρεμβέργη.

«Το βραβείο που από σήμερα θα κοσμεί και την ετικέτα μας επιβεβαιώνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο ότι η ΝΗΣΟΣ προσφέρει μια ανώτερη γευστική εμπειρία. Το αφιερώνουμε σε όλους μας τους φίλους που μας τιμούν με την αγάπη και την επιλογή τους, ακόμα στην πατρίδα μας την Τήνο, τις Κυκλάδες και τα Ελληνικά νησιά που τόσο μας εμπνέουν, καθώς και σε όλους όσοι, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν να παράγουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα.»

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Δρ. Werner Glossner, είπε: « Με το βραβείο European Beer Star θέλουμε να αναγνωρίσουμε μπύρες αυθεντικές, που δημιουργήθηκαν με τρόπο παραδοσιακό, που είναι κορυφαίες σε γεύση και ποιότητα και που διαθέτουν πραγματικό χαρακτήρα,». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ζυθοποιίες από όλο τον κόσμο που έχουν δεσμευτεί να ακολουθούν την παραδοσιακή ευρωπαϊκή μέθοδο ζυθοποίησης.