Παγκόσμιο κάλεσμα της Visa σε όλες της γυναίκες επιχειρηματίες

Η πρωτοβουλία Visa Everywhere: Global Women's Edition ξεκινά την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας μια νέα προσπάθεια σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

 

Ένα κάλεσμα για όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες απευθύνει η Visa. Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Visa ενισχύει σήμερα την αφοσίωσή της στην ενδυνάμωση των γυναικών με την έναρξη της πρώτης πρωτοβουλίας Visa Everywhere: Global Women’s Edition.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα καλεί τις γυναίκες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο πεδίο των Τεχνολογιών στον Χρηματοοικονομικό Τομέα (Fintech) και του Κοινωνικού Αντίκτυπου (Social Impact) με τη δυνατότητα να κερδίσουν 100.000 δολάρια σε καθεμία από τις δύο προκλήσεις. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με μία τελική εκδήλωση που θα διεξαχθεί κατά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών FIFA France 2019.

«Περισσότερες από 163 εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση τα τελευταία πέντε χρόνια, καλύπτοντας το 37% του εργατικού δυναμικού . Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι σε άνοδο και η Visa δεσμεύεται να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ξεπεράσουν τα εμπόδια μέσα από πλατφόρμες όπως το Visa Everywhere Initiative», δήλωσε η Lynne Biggar, επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Visa.

Aπό το 2015, το Visa Everywhere Initiative (VEI) έχει προσφέρει πρωτοπόρες λύσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος στον τομέα του εμπορίου και των πληρωμών. Το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε σε τοπικό επίπεδο σε 75 χώρες και έχει βραβεύσει πάνω από 70 κορυφαία startups με χρηματικά βραβεία, προσφέροντας καθοδήγηση και πρόσβαση σε πελάτες και συνεργάτες της Visa. Τώρα, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα εστιάσει από τις τοπικές εκδηλώσεις, σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα επικεντρωμένο στο FinTech και στην υποστήριξη της κοινωνίας για να προβάλει τα εκατομμύρια των υποεκπροσωπούμενων γυναικών επιχειρηματιών και τη δέσμευση της Visa στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φέρνουν καταλυτικές αλλαγές.

Για να συμμετέχουν, εταιρείες με τουλάχιστον μία γυναίκα ως ιδρυτικό μέλος, καλούνται να παρουσιάσουν λύσεις που απαντούν στις προκλήσεις είτε στο πεδίο του FinΤech είτε του Κοινωνικού Αντίκτυπου όπως αναγράφονται παρακάτω:

  • Πρόκληση 1 (FinTech): Αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες της επιχείρησής σας, πώς θα μπορούσε η λύση σας να συμβάλει στη μετατροπή εμπειριών καταναλωτών ή / και εμπορικών πληρωμών σε τοπικό, περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο;
  • Πρόκληση 2 (Social Impact): Πώς μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να ωθήσουν τον Κοινωνικό Αντίκτυπο υποστηρίζοντας βιώσιμα και δίκαια μέσα διαβίωσης και ενισχύοντας τις τοπικές / περιφερειακές οικονομίες;

Επιπλέον σημαντικά στοιχεία του προγράμματος:

  • Όλες οι γωνιές του κόσμου : Όσες επιλεγούν να συμμετάσχουν θα χωριστούν σε 6 περιοχές: Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Ασία-Ειρηνικός, Ευρώπη (εκτός Γαλλίας), Γαλλία, Αφρική / Μέση Ανατολή. Κάθε περιοχή θα στείλει μία νικήτρια ανά πρόσκληση στους τελικούς του Παρισιού.
  • Σημαντικές ημερομηνίες του προγράμματος:

o Έναρξη συμμετοχών- 6 Μαρτίου

o Τελευταία ημέρα αιτήσεων -14 Απριλίου

o Ανακοίνωση περιφερειακών νικητριών ανά περιοχή – Μάιος

o Παγκόσμιος τελικός στο Παρίσι – 7 Ιουνίου

  • Ενέργειες φιναλίστ : Κατά τη διάρκεια της έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών στη Γαλλία, FIFA 2019, οι φιναλίστ θα συμμετέχουν σε ευκαιρίες δικτύωσης με το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της Visa και μια τελική εκδήλωση ζωντανής παρουσίασης των λύσεων που θα καθορίσει συνολικά τις νικήτριες του VEI.
  • Υποστήριξη: Για να ανταμείψει τις πιο δυνατές λύσεις, η Visa θα προσφέρει 100.000 δολ. στη νικήτρια κάθε πρόκλησης, μαζί με καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη και πρόσβαση σε πελάτες και στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της Visa. Οι νικήτριες θα λάβουν επίσης εισιτήρια για το εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών FIFA France 2019.
  • Παγκόσμια Καμπάνια: Η Visa θα λανσάρει την παγκόσμια καμπάνια με τίτλο «Together as One» για να γιορτάσει το Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition. Οκτώ πρώην νικήτριες και φιναλίστ, που εκπροσωπούν περιοχές από όλο τον κόσμο, θα πρωταγωνιστήσουν στην καμπάνια για να εμπνεύσουν τις γυναίκες συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, παίρνοντας ρίσκα και να οικοδομώντας μια επιτυχημένη επιχείρηση.