Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη συνεχή χρονιά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη συνεχή χρονιά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Παρότι αγωνιζόταν τραυματίας, κανείς δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει για μια ακόμη φορά.

Για τρίτη σερί διοργάνωση ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Ντόχα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίστηκε τραυματίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης Γυμναστικής και κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο γράφοντας ιστορία.

Με αυτό το χρυσό μετάλλιο γίνεται ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά γίνεται ακόμη κι ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα.

«Τη Δευτέρα, στις 07:15 το πρωί, μπαίνω στο χειρουργείο. Αυτό δεν αλλάζει! Πριν από τον τελικό, έλεγα ότι “είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτόν τον πόνο στον αριστερό ώμο, θα μπω λοιπόν απολαύσω τον αγώνα”, πράγμα το οποίο και έκανα! Φοβάμαι λίγο την επέμβαση, γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο…» είπε σχετικά ο Έλληνας υπεραθλητής, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το χρυσό.

«Μετά την εμφάνισή μου, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό… Είναι αρκετά τρελό αυτό που συνέβη, αλλά είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Τελικά δεν θα γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση. Δεν ένιωσα σίγουρος νικητής μετά το πρόγραμμά μου και τη βαθμολογία που πήρα. Ασφαλώς, είδα την αυτοπεποίθησή μου να ανεβαίνει, βλέποντας ότι είχα υψηλότερη βαθμολογία απ’ ό,τι στον προκριματικό, πίστευα ότι θα έπαιρνα το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ήμουν λίγο ανήσυχος για τον βαθμό που θα έπαιρνε ο Ζανέτι, ο οποίος έκανε επίσης πολύ καλό πρόγραμμα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα καλούς ανταγωνιστές. Ο Λοντάντιο είναι νέος, με “καθαρές” εκτελέσεις, ο Ζανέτι με έχει κερδίσει πολλές φορές και τον έχω κερδίσει πολλές φορές, γι’ αυτό δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί» είπε ακόμη, περιγράφοντας το πώς «έζησε» τον τελικό.

Ο Πετρούνιας έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια και πήρε 15.366 στη βαθμολογία.

Με τον νέο του θρίαμβο, ο σύγχρονος «άρχοντας των κρίκων» διατήρησε στην κατοχή του όλους τους διαθέσιμους τίτλους στο αγαπημένο του όργανο, έχοντας κατακτήσει αλλεπάλληλα χρυσά μετάλλια και στις εννιά μεγάλες διοργανώσεις της τελευταίας τετραετίας: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), στα παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2018) και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (2015).

Συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωταθλητή από την πολιτική ηγεσία και τα κόμματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Λευτέρη Πετρούνια για την νέα του διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα, στο οποίο επισημαίνει: «Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη».

Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, εκφράζει μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι συνεχίζει να γράφει μία μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. «Ο Λευτέρης Πετρούνιας @Petrounias E συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας.

Tweet για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει πια ρεκόρ που να μην το σπάει. Τρίτο συνεχόμενο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Πετρούνια, που δεν τον σταμάτησε σήμερα ούτε ο τραυματισμός του. Λευτέρη, σε ευχαριστούμε που μας έκανες περήφανους για ακόμα μια φορά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ψυχή, η θέληση και το πείσμα του χρυσού Λευτέρη Πετρούνια, τον οδήγησε πάλι στην κορυφή, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα. «Παρά τον τραυματισμό του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και μας έκανε χαρούμενους. Πολλά συγχαρητήρια αναφέρει η Φ.Γεννηματά.