«Παγώνει» η Amazon στην Γερμανία

«Παγώνει» η Amazon στην Γερμανία
Photo:

Οι εργαζόμενοι της απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τη μισθολογική τους κατάσταση.

Εν μέσω χριστουγεννιάτικης περιόδου οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com θα απεργήσουν σήμερα, εν μέσω της χριστουγεννιάτικης περιόδου των διακοπών, διαμαρτυρόμενοι για τη μισθολογική τους κατάσταση.

Το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi ανακοίνωσε ότι η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στα κέντρα υποδομής στη Λειψία και στο Μπαντ Χέρσφελντ και για πρώτη φορά στο Γκράμπεν. Το γερμανικό συνδικάτο έχει ήδη οργανώσει σύντομες απεργίες φέτος για να ασκήσει πιέσεις στην Amazon να αποδεχτεί συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες στα τμήματα ταχυδρομικών παραγγελιών και λιανεμπορίου.

Διαβάστε: Έρευνα-σοκ του BBC για τις συνθήκες εργασίας σε αποθήκη του ιντερνετικού κολοσσού

Παράλληλα αντιπροσωπεία Γερμανών εργαζομένων θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ με τη βοήθεια των συνδικάτων των αμερικανικών εργαζομένων.

Από την πλευρά της η Αmazon επιμένει να θεωρεί το προσωπικό στα κέντρα της στη Λειψία και την Μπαντ Χέρσφελντ εργαζόμενους σε κέντρα υποδομής και υποστηρίζει ότι αμείβονται υψηλότερα του μέσου όρου που ισχύει για τη βιομηχανία.

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη Γερμανία και το Verdi έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να κηρύξει απεργία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, γεγονός που θα έπληττε απόλυτα την εταιρεία διαδικτυακών αγορών.

Amazon: Παράδοση παραγγελιών μέσω drones!