Παγώνη: Εάν δεν προσέξουμε, θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κ. Παγώνη εκτίμησε επίσης ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη εξηγώντας πως αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού.

«Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν», εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Παγώνη εκτίμησε επίσης ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων.

Παράλληλα έθεσε σε άμεση συνάρτηση τη χρήση της μάσκας, λέγοντας ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε τη μάσκα.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια, τα οποία λειτουργούν από σήμερα με υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, μάσκες και αποστάσεις, η κ. Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες.

«Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.